Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Κινδυνεύει να μείνει τυφλή η 10χρονη Φερστέ Νατζάφι

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ http://www.nooz.gr
Και το δεύτερο μάτι της κινδυνεύει να χάσει η μικρή Αφγανή, Φερστέ Νατζάφι, αν δεν μεταφερθεί στο εξωτερικό για χειρουργική επέμβαση. Η 10χρονη είχε χάσει τον 15χρονο αδελφό της σε τρομοκρατική επίθεση στα Άνω Πατήσια.

Το θέμα φέρνουν στη Βουλή βουλευτές της "Δημοκρατικής Συμμαχίας. Όπως αναφέρουν έναν χρόνο μετά από την φονική έκρηξη που στοίχισε τη ζωή στον μικρό Χαμί, η δεκάχρονη Φερστέ, - μονόφθαλμη σήμερα - χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες, όμως, δεν είναι δυνατόν να γίνουν στην Ελλάδα.

Στο πιστοποιητικό του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ", που υπογράφεται από την Α΄ Οφθαλμολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Λόγω της μικρής της ηλικίας, του γεγονότος ότι είναι μονόφθαλμη και του σοβαρού της καταστάσεώς της συνιστάται .....

...σε έλεγχο και αντιμετώπιση της κερατοπλαστικής, με ταυτόχρονη ένθεση ιριδικού ενδοφακού, να μεταβεί σε ειδικό κέντρο του εξωτερικού, διότι δεν αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα".

Σε ερώτησή της η Δημοκρατική Συμμαχία τονίζει: "Η Πολιτεία κωλυσιεργεί επικίνδυνα , μην αναλαμβάνοντας την ευθύνη να καλύψει τα έξοδα για την επέμβαση σε νοσοκομείο του εξωτερικού, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την όραση του άτυχου κοριτσιού".

Οι βουλευτές ρωτούν αν υπάρχει έγκριση κονδυλίου για την κάλυψη των εξόδων που αφορούν την επέμβαση και τη νοσοκομειακή περίθαλψη της δεκάχρονης Αφγανής._

farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου