Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΣΑΡΚΟΖΥ - Η απάντηση στο ερώτημα που αιωρείται τις τελευταίες μέρες, γιατί πρωτοστατεί η Γαλλία στους Βομβαρδισμούς;


Ειδικοί αναλυτές, στρατιωτικοί αναλυτές, γεωστρατηγικοί αναλυτές, οικονομικοί παράγοντες, χαρτορίχτρες και καφετζούδες έχουν όλοι αναρωτηθεί, χωρίς απάντηση. 

Ο Νικολά Πολ Στεφάν Σαρκοζί ντε Ναγκί-Μποκσά, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, είναι μια ειδική περίπτωση ανθρώπου που είδε την σκιά του απόγευμα, όπως λέει και ο πατέρας μου, και νομίζει ότι είναι τεράστιος! 
Αλλά μήπως είναι; 

Θεωρεί αυτή την πρωτοβουλία του, την επίθεση χωρίς κανένα προγραμματισμό, την πράξη η οποία θα τον ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους Ηγέτες.

Αναμένει ότι η στρατιωτική υπεροπλία της Γαλλίας θα τον βάλει ανάμεσα σε ένα ασθενικό Αμερικάνο πρόεδρο και ένα πολύ δυνατό Ρώσο που έχει φτάσει στο ανώτερο σημείο της καριέρας του και πλέον θα έχει αναμενόμενη φθίνουσα πορεία. Οι υπόλοιποι παγκόσμιοι ηγέτες είναι γι'αυτόν ''μαλθακοί'', και η ΜΕΡΚΕΛ ειδικά, καμένο χαρτί στις επόμενες γερμανικές εκλογές.

Ευελπιστεί να γίνει ο νέος αυτοκράτορας, ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ της σύγχρονης Ευρώπης. Έχει βέβαια αρκετές ομοιότητες στην ζωή του που μπορούν να τον οδηγήσουν στα βήματα του Γάλλου στρατηγού και Αυτοκράτορα  της Γαλλίας Ναπολέων Α', ονομαζόμενο και Μέγα.

Ο Νικολά Σαρκοζί είναι ........
......ο δευτερότοκος γιος του Paul Sarközy de Nagy-Bocsa, Ούγγρου μετανάστη που ανήκε στην ελάσσονα ουγγρική αριστοκρατία, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ουγγαρία το 1944 με την άφιξη του Κόκκινου Στρατού.  Η καταγωγή της μητέρας του ήταν από σεφαρδίτες Εβραίους, κόρη του Mordechai Mallah, ενός εύπορου χρυσοχόου από την Θεσσαλονίκη.

Ο Ναπολέων γεννήθηκε στην πόλη Αιάκειο στην Κορσική, μόλις ένα χρόνο αφού το νησί μεταφέρθηκε από τη Δημοκρατία της Γένοβας στη Γαλλία. Ο πατέρας του Κάρλος Βοναπάρτης καταγόταν από την Τοσκάνη και ανήκε στα χαμηλότερα στρώματα της αριστοκρατίας. Η μητέρα του, Λετίτσια Ραμολίνο, καταγόνταν επίσης απο οικογένεια ευγενών. Ο πατέρας της ήταν διοικητής της φρουράς του Ajaccio και αργότερα Γενικός Επιτηρητής Οδών και Γεφυρών στην Κορσική.

Δυο άνθρωποι, γόνοι πρώην εύπορου αριστοκρατικού περιβάλλοντος μεταναστών που η σωματική τους διάπλαση τους περιόρισε στην εφηβεία σε βιβλία και προετοιμασία για την αντεπίθεσή τους και επανακατάληψη των οικογενειακών αξιωμάτων. Όταν απόθεσαν τα μεταξωτά τους κωλομέρια στους μεταξένιους τους θώκους, η λαιμαργία δεν τους άφησε να σταματήσουν, το είδαμε άλλωστε και με την προσωπική τους ζωή.

Η όρεξη για κατακτήσεις του Ναπολέων δεν είχε (καλό) τέλος, τώρα θα περιμένουμε να δούμε αν η ''σκιά'' του Σαρκοζύ είναι μετρημένη.......απόγευμα._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου