Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΝΟ ''ΜΠΑΦΟ'' ΘΑ ΓΕΜΙΖΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...


Την 18 και 19-3-2011, κατόπιν εκτεταμένης επιχειρήσεως της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής / Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, σε περιοχές της Αττικής και στην Λάρισα, ύστερα από τρίμηνη έρευνα, με την συνεργασία του Τμήματος Ναρκωτικών Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και του Γραφείου D.E.A. Πρεσβείας Η.Π.Α. Αθηνών, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Ελλήνων και Αλβανών, που δραστηριοποιείτο διεθνώς στην εξαγωγή από την Ελλάδα και μεταφορά με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, προελεύσεως Αλβανίας.

Προανακριτικά προέκυψαν τουλάχιστον δύο (2) ακόμη μεταφορές ακατέργαστης κάνναβης στην Αγγλία με φορτηγά, τον Φεβρουάριο 2011, ενώ αντικείμενο διερευνήσεως αποτελεί η οικονομική δραστηριότητα των εμπλεκόμενων (ξέπλυμα).

Συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί, μεταξύ αυτών και ο οργανωτής-εγκέφαλος των μεταφορών κάνναβης και ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και κατασχέθηκαν :
  • Ακατέργαστη κάνναβη βάρους: -1- τόνου και -820- κιλών .
  • Τρία (3) φορτηγά αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα δύο (2) διεθνών μεταφορών.
  • Ένα (1) τυφέκιο εφόδου AK 47 με γεμιστήρα με -26- φυσίγγια των 7,62 mm .
  • Ένα (1) Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο.
  • Χρηματικό ποσόν -32.455- €, -1125- Λιρών Αγγλίας και -80- Λιρών Σκοτίας
  • Δώδεκα (12) κινητά τηλέφωνα.
  • Τέσσερις (4) ηλεκτρονικοί ζυγοί.
Ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών για την δράση εγκληματικής οργάνωσης, στοχοποιήθηκε ο .....
...εγκέφαλος αυτής και ένας (1) εκ των αμέσων συνεργατών του. 

Επί τρίμηνο τέθηκαν υπό επιτήρηση και διερεύνηση της δραστηριότητάς τους. Έτσι, εντοπίστηκε μεγάλη αποθήκη στην Βιομηχανική Περιοχή Ασπροπύργου Αττικής, που είχε εξοπλιστεί κατάλληλα και για την μετασκευή επικαθημένων θαλάμων φορτηγών αυτοκινήτων και την κατασκευή ειδικών χώρων για την απόκρυψη των ναρκωτικών. Αποκαλύφθηκαν επίσης από την έρευνα και οι προετοιμασίες για την εξαγωγή μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, με προορισμό την Αγγλία, ενώ εντοπίσθηκαν και τα φορτηγά που θα χρησιμοποιούντο για την μεταφορά.

Οργανώθηκε εκτεταμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών με την συνδρομή κλιμακίων από το Τμήμα Ναρκωτικών Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και ελέγχθηκαν τα δύο φορτηγά αυτοκίνητα στην περιοχή της Λάρισας. Σε ειδικές κρύπτες βρέθηκαν συνολικά περίπου -1- τόνος και -200- κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ενώ συνελήφθησαν οι δύο (2) οδηγοί, ο οργανωτής-εγκέφαλος των μεταφορών (μόνιμος κάτοικος Λάρισας ) και ένας (1) συνεργάτης του. Παράλληλα έγινε επέμβαση στην αποθήκη, όπου συνελήφθη ο Αλβανός ένοπλος φρουρός αυτής με το KALASNIKOF ανά χείρας και βρέθηκαν επιπλέον -620- κιλά κάνναβης. Σε άλλη επιχείρηση στο Χαϊδάρι Αττικής, συνελήφθη άμεσος συνεργάτης του οργανωτή, υπεύθυνος για την διαχείριση της αποθήκης και τις μετασκευές των οχημάτων .

Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου