Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ψύξη των αντιδραστήρων

Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν στο γάλα και το σπανάκι στις επαρχίες Φουκουσίμα και Ιμπαράκι, οι οποίες βρίσκονται κοντά στον πυρηνικό σταθμό όπου καταβάλλονται προσπάθειες για την αντιμετώπιση των αλυσσιδωτών προβλημάτων που προκάλεσε ο σεισμός και το τσουνάμι, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας Γιουκίο Εντάνο.

Εξάλλου, οι ιαπωνικές αρχές σχεδιάζουν με τη βοήθεια του στρατού και πυροσβεστών να εγκαταστήσουν ένα μηχανισμό που θα ρίχνει συνεχώς νερό στους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ώστε να ψυχθεί το ραδιενεργό καύσιμο, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας της χώρας.
Νωρίτερα, η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας είχε ανακοινώσει ότι η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί σήμερα σε τέσσερις από τους έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου στη Φουκουσίμα.
Στο μεταξύ, ένα ηλεκτρικό καλώδιο συνδέθηκε με τον αντιδραστήρα 2, για να τεθούν σε λειτουργία τα συστήματα ψύξης, αλλά η παροχή ρεύματος δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί.............

Οι ιαπωνικές αρχές συνέστησαν στον πληθυσμό που εγκαταλείπει την περιοχή κοντά στον πυρηνικό εργοστάσιο, τη λήψη ιωδίου, που είναι προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς.
Στο μεταξύ ο απολογισμός των νεκρών από τον τρομακτικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου επιδεινώθηκε κι άλλο, με την αστυνομία να κάνει λόγο για 7.197 επιβεβαιωμένους θανάτους, ενώ 10.905 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.
Ο Ιαπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν σχεδιάζει να καλέσει την αντιπολίτευση να συμμετάσχει σε έναν "ευρύ συνασπισμό", για να υπάρξει από κοινού διαχείριση της πολιτικής για την ανοικοδόμηση της χώρας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου