Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΝΕΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Η Ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε έγκριση για την κατασκευή εκατοντάδων νέων οικισμών για Εβραίους έποικους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη πιθανόν ως αντίποινα για την δολοφονία πέντε μελών μιας οκταμελούς οικογένειας χθές. 


Οι δολοφόνοι αφαίρεσαν την ζωή του 36χρονου πατέρα, της 35χρονης μητέρας, δυο αγοριών 11 και 4 ετών και ενός βρέφους 4 μηνών. Είχαν σε όλους κόψει τον λαιμό! Τα πτώματα ανακαλύφθηκαν από την 12χρονη κόρη του ζευγαριού. Τα άλλα δύο παιδιά του ζευγαριού που κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο, βρέθηκαν απείραχτα.


Το Ισραηλινό Πρωθυπουργικό Γραφείο δήλωσε ότι το χτίσιμο νέων οικισμών αποτελεί ένα......
..... ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στους Παλαιστίνιους. Οι κατασκευές, κατά εκατοντάδες, θα χτιστούν στις περιοχές Gush Etzion, Maale Adumim, Ariel και Kyriat Sefer.


Σύμφωνα με διαρροές του πρωθυπουργικού γραφείου οι νέοι οικισμοί θα χωροθετηθούν πυκνά και θα παραμείνουν θύλακες του Ισραήλ ακόμα και σε συμφωνία υποχώρησης από την Παλαιστίνη, γι'αυτό το λόγο άλλωστε φτιάχνονται με προδιαγραφές αμυντικών θέσεων. 


Ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι έχει συλλάβει υπόπτους για την αιματηρή χθεσινή επίθεση χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία. 


Η επίθεση καθώς και η οικιστική απόφαση έρχεται σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή. Οι Ισραηλινοί πιέζονται να προχωρήσουν σε συνομιλίες και οι Παλαιστίνιοι πιέζουν για Διεθνή αναγνώριση ως ανεξάρτητο κράτος. 


Οι νέοι οικισμοί φτιάχνονται σαν ''προκεχωρημένα φυλάκια'' όπου οι κάτοικοι-''εθνοφύλακες'' θα μπορούν δε περίπτωση διαταγής τους να πλήξουν άμεσα και καίρια την κατεχόμενη Παλαιστίνη._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου