Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

''ΘΥΜΙΣΟΥ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ'': ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΜΥΝΗΜΑ


ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΠΤΑ! 
Δηλαδή έλα μωρέ δεν έγινε και τίποτα, και αν έγινε ήταν ...μικρό.
Θέλουν να καταπιούμε το χάπι της ''ΚΑΘΑΡΗΣ'' ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ οι τεχνοκράτες αλήτες .
25 χρόνια μετά το Τσερνομπίλ, αυτό που ζει η Ιαπωνία διαψεύδει με τραγικό τρόπο την εγκληματική προπαγάνδα ότι η πυρηνική ενέργεια μπορεί να είναι ποτέ ασφαλής, ακόμη και στις πιο οργανωμένες και τεχνολογικά προηγμένες κοινωνίες. Η καταστροφή αποτελεί σοβαρή προειδοποίηση και για την Ευρώπη, ιδιαίτερα για τη σεισμογενή γειτονιά μας όπου Τουρκία και Βουλγαρία σχεδιάζουν νέα πυρηνικά εργοστάσια.
Είναι ξεκάθαρο ότι είναι αναγκαία η εγκατάλειψη των πυρηνικών φιλοδοξιών και ριζική στροφή στις ανανεώσιμες πηγές και στην εξοικονόμηση ενέργειας.Μετά τον ισχυρότατο σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι, ο ιαπωνικός λαός είναι αντιμέτωπος με μια νέα απειλή. Σήμερα το πρωί σημειώθηκε έκρηξη στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού εργοστάσιου της Φουκουσίμα και σύμφωνα με πληροφορίες, ραδιενεργές ουσίες, συμπεριλαμβανόμενου του ισότοπου Καίσιο-137, έχουν διαρρεύσει από τις εγκαταστάσεις και έχουν εντοπιστεί στις γύρω περιοχές, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Το Καίσιο 137 αποτελεί ένα από τα πιο .....
......επικίνδυνα ραδιοισότοπα – ευθύνεται για τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας μετά το ατύχημα στο Τσερνόμπιλ – καθώς παραμένει ραδιενεργό στο περιβάλλον και την τροφική αλυσίδα για 300 περίπου χρόνια.
Αν και το προστατευτικό περιτύλιγμα του αντιδραστήρα δεν  επηρεάστηκε από την έκρηξη - σύμφωνα με τις επίσημες διαβεβαιώσεις από τις ιαπωνικές αρχές – η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη με το ενδεχόμενο τήξης του πυρήνα να μην έχει εξαλειφθεί, κάτι που θα οδηγούσε σε πραγματικά ανυπολόγιστες συνέπειες.
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου