Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ για την Αύξηση της αρτιότητας σε προστατευόμενες περιοχές: Θετική μόνο υπό προϋποθέσεις

Η ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΕΛΕΑΝΝΑ
Σχετικά με το ζήτημα της εκτός σχεδίου δόμησης και της αύξησης της αρτιότητας των οικοπέδων από τα 4 στα 10 στρέμματα η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η διάσπαρτη δόμηση οπουδήποτε έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο, υποβαθμίζοντας τις φυσικές αξίες των προστατευόμενων περιοχών, παραβιάζοντας την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία του Τοπίου και υποθηκεύοντας το μέλλον ολόκληρων περιοχών.  Επιπλέον, ανεβάζει κατακόρυφα το κόστος των κοινόχρηστων υποδομών που χρειάζεται να απλώνονται παντού, επιβαρύνοντας το σύνολο των τοπικών κοινωνιών.
Όπως σε όλη την Ευρώπη, πρέπει να γίνει σαφές ποια γη είναι οικιστική και ποια είναι αγροτική, τουριστική, δασική, με ανάλογη όμως προσαρμογή και της φορολογίας της. Η αύξηση λοιπόν της αρτιότητας μπορεί να είναι θετική μόνο ως πρώτο βήμα για συνολική κατάργηση της δόμησης εκτός σχεδίου, με παράλληλο όμως σχεδιασμό ώστε να μη δημιουργηθούν αδικίες, ιδιαίτερα για όσους έχουν μικρότερους κλήρους. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των συμφερόντων, αλλά και να μην απαξιώσει και τη συγκεκριμένη αλλαγή»._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου