Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Τι αλλάζει στα φαρμακεία.............

Με τις επίμαχες διατάξεις για τα φαρμακεία να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό, κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας, Αν. Λοβέρδο, το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία, με τίτλο «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις».
Προβλέπει τη λειτουργία ενός φαρμακείου σε δήμους με πληθυσμό μέχρι χίλιους κατοίκους και μια ακόμη άδεια για κάθε 1.000 επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής.
Τα φαρμακεία θα λειτουργούν και το Σάββατο και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης. Λεπτομέρεις θα έρθουν με απόφαση του υπουργού Υγείας.
Με το νομοσχέδιο επιτρέπεται ο διπλασιασμός του αριθμού των φαρμακείων, σε ακτίνα 200 μέτρων από τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ και τα υποκαταστήματα των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης..........................

Το επάγγελμα του φαρμακοποιού θα μπορούν να ασκούν έλληνες υπήκοοι, ή υπήκοοι κράτους μέλους της Ε.Ε. που έχουν σχετικό πτυχίο και άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου “το επάγγελμα του φαρμακοποιού και η λήψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου δεν υπόκεινται σε κανένα περιορισμό πλην των σχετικών με τα πληθυσμιακά όρια και την προϋπόθεση τήρησης ελαχίστων αποστάσεων, που εξασφαλίζουν τη χωροταξικά ισόρροπη διασπορά των φαρμακείων στην επικράτεια”.
Όσον αφορά στους βοηθούς φαρμακείων, ανα τρείς θα πρέπει να απασχολείται ένας πτυχιούχος με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.
Επιτρέπεται η συστέγαση σε ήδη υπάρχοντα φαρμακεία, “υπό ίδρυση φαρμακείου” που θα λειτουργεί υποχρεωτικά με τη μορφή ομόρρυθμης εταιρείας.Εάν ο φαρμακοποιός παραιτηθεί ή συνταξιοδοτηθεί, η άδεια λειτουργίας πάει στον φαρμακοποιό του υπό ίδρυση φαρμακείου.
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου