Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΣΦΑΛΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ

Επτά ασφαλιστικές εταιρείες στις ΗΠΑ έχουν καταθεσεί αγωγές κατά της Toyota, τις μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, λόγω ατυχημάτων που υποτιθέμενα προκλήθηκαν από τα αυτοκίνητα.
Η κίνηση της επιχειρήσεων έγινε την Πέμπτη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες .

Η Εθνικής Υπηρεσίας Διοίκησης Οδικής Ασφάλειας , μιας ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ, διερευνά έως και 89 θανάτους από το 2000 που μπορεί να έχουν δεσμούς με ελαττωματικούς επιταχυντές  της Toyota . Η κυβέρνηση, ωστόσο, επιβεβαίωσε μόνον ...
...πέντε θανάτους από δύο συντριβές.

Εκατοντάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν ήδη υποβάλει μηνύσεις εναντίον της Toyota για το υποτιθέμενο ελάττωμα, αλλά οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν πολύ περισσότερους πόρους για να  ανακτήσουν τις απώλειες τους, που υπολογίζονται ότι είναι άνω των 230.000 δολαρίων.
Η Toyota αντιμετωπίζει αστικές απαιτήσεις μέχρι και $ 10 δισ. σε αμερικανικά δικαστήρια μετά από κατηγορίες πρόκλησης θανάτου, σωματικής βλάβης και της απάτης καταναλωτή .
Αρνούμενη τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, η Toyota χτυπήσε πίσω σκληρά, λέγοντας ότι αυτές οι διαφορές με ασφαλιστικές εταιρείες αποτελούν κοινοτοπία στη βιομηχανία.
Οι εταιρείες που έχουν στραφεί κατά της Toyota την περασμένη εβδομάδα είναι οι εξής: American Automobile Insurance Co, Ταμείο Πυροσβέστη Insurance Co, Εθνική Εγγύηση Corp, Ameriprise Insurance Co, IDS Property Casualty Insurance Co, Αυτοκινητιστές Mutual Insurance Co και η αμερικανική Hardware Mutual Insurance ΣΙΑ
Η Toyota παραδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε καταβάλει 10 εκατομμύρια δολάρια σε μια καλιφορνέζικη οικογένεια για την επίλυση νομικών αξιώσεων μετά από τέσσερις νεκρούς σε μια συντριβή το 2009 .
Η εταιρεία έχει ανακαλέσει περισσότερα από 10 εκατ. οχήματα από τα τέλη του 2009, 5,4 εκατ. από αυτά στις ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο στην Toyota $ 48εκατομμύρια._

farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου