Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

To Μέγαρο Μουσικής γιορτάζει τα είκοσι χρόνια του σήμερα


Μουσική, χορός και μεγάλες ορχήστρες στον κήπο του Μεγάρου θα συνθέσουν το σκηνικό ενός μεγάλου πάρτι.

Το Μέγαρο γιορτάζει τα 20 χρόνια του, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, με πέντε μουσικά σχήματα, ορχήστρες στον κήπο νωρίς, αλλά και με ένα μεγάλο πάρτι που θα γίνει αργά το ίδιο βράδυ.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 8 το απόγευμα με τα Χάλκινα πνευστά από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που θα παρουσιάσουν ειδικά διασκευασμένα κομμάτια από τους Beatles όπως το «Hey Jude» και το «Yesterday», το «Final Countdown» των Europe και το αισθαντικό «Summertime» του George Gerswhin, καθώς και κινηματογραφική μουσική από τις ταινίες: «Οι πειρατές της Καραϊβικής», «Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού», «Τιτανικός» και «New York». To ημίωρο πρόγραμμα του Συνόλου θα ολοκληρωθεί με το απογειωτικό...
..... «Fly me to the moon» του Bart Howard.

Στις 9 παρά τέταρτο, από τη δεύτερη σκηνή η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα παρουσιάσει ένα ημίωρο πρόγραμμα υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, ενώ η συνέχεια στις 9.30 μ.μ., ανήκει στο δημοφιλές Melos Brass που με τη σύμπραξη των χάλκινων πνευστών της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ θα αποδώσει ένα ημίωρο πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα του Hans Verner Hense (Ragtimes & Habaneras) σε διασκευή David Purser, του Anthony Dvorzak (Slavonic Dances έργο 46, ν.8) σε διασκευή David Stewart καθώς και μια επιλογή από μιούζικαλ του Andrew Lloyd Weber.

Η βραδιά θα κλείσει με τη μαγευτική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι στις 10.15 μ.μ. Η Καμεράτα θα συμπράξει με τους διακεκριμένους Έλληνες jazzmen του Κουιντέτου του Δημήτρη Καλαντζή, και θα ακουστούν τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει, όπως το «Θάλασσα Πλατιά» και το «Φεγγάρι Είναι Κόκκινο». Η μεγάλη γιορτή θα συνεχιστεί με χορευτική μουσική σ’ ένα μεγάλο πάρτι με μουσικές επιλογές από dj.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, 210 72 82 333, είσοδος ελεύθερη._


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου