Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ


Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση δυνάμεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής της Ευβοίας εντοπίστηκαν βραδινές ώρες χθες, σε ερημική παραλιακή περιοχή της βόρειας Εύβοιας, τρία (03) φορτηγά οχήματα και ένα VAN, συνοδευόμενα από άλλα Ι.Χ.Ε. οχήματα και ένα βοηθητικό σκάφος μεταφόρτωσης, ενώ συνελήφθησαν είκοσι εννιά (29) άτομα.

Παράλληλα κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό λαθρεμπορικού πλοίου, στην παρακείμενη θαλάσσια περιοχή, τρία (03) πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όμορων Λιμενικών Αρχών, στα οποία επέβαιναν άνδρες  του  Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών καθώς και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μετά από έρευνα,  εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα, ύποπτο πλοίο, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των βόρειων ακτών της Εύβοιας, εντός χωρικών υδάτων, το Φ/Γ «ALTAIR» σημαίας Sao Tome.
Το πλοίο, μετά από συνεχείς κλήσεις για διενέργεια ελέγχου, δεν σταμάτησε, αγνοώντας παντελώς τις σχετικές εντολές και ακολούθησε καταδίωξη, η οποία κατέληξε στην ...
..επιβίβαση ανδρών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών σε αυτό.

Το «ALTAIR», στο οποίο επέβαινε 7μελές πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί, μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μεγάλο αριθμό χαρτοκιβωτίων με λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών.

Το πλοίο, είχε αποπλεύσει από Μερσίνα Τουρκίας με προορισμό το Μαυροβούνιο και οδηγείται σε ασφαλές λιμάνι για τη διενέργεια περαιτέρω προανακριτικών διαδικασιών.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων, που πραγματοποιούν το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και φοροδιαφυγής.

Τα είκοσι οκτώ άτομα (3 ημεδαποί και 25 αλλοδαποί) που συνελήφθησαν σε αγροτικό δρόμο στην περιοχή «Άγιος Αθανάσιος» του δήμου Διρφύων Ευβοίας και είχαν εντοπιστεί βραδινές ώρες χθες, μαζί με πέντε (05) οχήματα και ένα (01) VAN, προσήχθησαν με τη συνδρομή του Α/Τ Νέας Αρτάκης, στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.
Λίγο αργότερα τα δύο (02) Φ/Γ οχήματα και ένα (01) Φ/Γ όχημα το οποίο βρίσκονταν πάνω σε μεταλλικούς διαδρόμους έτοιμο προς φόρτωση, καθώς και το βοηθητικό σκάφος εντοπίστηκαν στην παραλία «ΒΙΘΟΥΡΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» του δήμου Διρφύων, χωρίς να υπάρχουν επιβαίνοντες ή οδηγοί, 

Όλα τα προαναφερόμενα κατασχέθηκαν από το Α/Τ Νέας Αρτάκης, το οποίο διενεργεί την προανάκριση.

Τέλος το Φ/Γ πλοίο «ALTAIR» σημαίας Σάο Τόμε, που ακινητοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, κατευθύνεται συνοδευόμενο από πλωτό περιπολικό στο λιμάνι της Χαλκίδας, όπου αναμένεται να καταπλεύσει πρώτες πρωινές ώρες αύριο (09/06/2011).
Προανάκριση σχετικά με το πλοίο, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.  _
farmaki


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου