Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Άγκελα Μέρκελ: ''Και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συμβάλει στο νέο πακέτο στήριξης''


η βοήθεια των ιδιωτών είναι μικρή

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Yπουργός  Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησαν την υποστήριξη των κοινοβουλευτικών ομάδων της συμπολίτευσης για ένα νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Η καγκελάριος δεν αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του νέου πακέτου, υπογράμμισε ωστόσο ότι το κοινοβούλιο και οι απόψεις του θα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην συζήτηση για τα σημεία που θα πρέπει να περιλαμβάνει ενδεχόμενη νέα βοήθεια προς την Αθήνα. 

Η καγκελάριος υποστήριξε την πρόταση του Β. Σόιμπλε για τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο νέο πακέτο στήριξης, υπογράμμισε  :«Και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συμβάλει».

Ενόψει της σημερινής .....
..κατάθεσης στο κοινοβούλιο πρότασης ψηφίσματος για τη διάσωση του ευρώ και τη βοήθεια προς την Ελλάδα από τις Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων, η καγκελάριος κάλεσε τους βουλευτές να παρουσιάσουν ανοιχτά τις απόψεις τους, προκειμένου αυτές να συμπεριληφθούν στο κείμενο θέσεων της γερμανικής κυβέρνησης. 

και πρέπει να γίνει μεγάλη?
Το κείμενο θέσεων θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης τόσο στο Eurogroup, στις 20 Ιουνίου, όσο και στην σύνοδο κορυφής, στις 24 του ίδιου μήνα.

Συμμετέχοντες στην συνεδρίαση δήλωσαν ότι η καγκελάριος επανέλαβε την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη «σκληρή» αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την κατάσταση στην Ισπανία, το Βέλγιο και την Ιταλία ._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου