Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Μέρκελ: «H Ελλάδα είναι έτοιμη για έναν δύσκολο δρόμο»


χρυσό θα το πληρώσουμε το ....γάλα!

Την ικανοποιήσή της για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου από το ελληνικό κοινοβούλιο εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Σε δρόμο συνεπούς ανάπτυξης θα πρέπει να μπει η Ελλάδα σχολιάζει ο αντικαγκελάριος Ρέσλερ.

Η καγκελάριος Μέρκελ χαιρέτισε την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου. «Με την απόφαση αυτή, η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι έτοιμη να διανύσει έναν δύσκολο δρόμο,... ο οποίος για πολλούς ανθρώπους σημαίνει και θυσίες», τόνισε η Άγκελα Μέρκελ, διαβεβαιώνοντας τους Έλληνες ότι η Γερμανία και η ΕΕ θα σταθούν στο πλάι τους. Όπως διευκρίνισε η καγκελάριος δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την βελτίωση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι μια αχτίδα φωτός»
 Ο αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ
Δύο ώρες πριν και στο περιθώριο εκδήλωσης η κα Μέρκελ είχε υποδεχθεί με φανερή ανακούφιση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή, λέγοντας: ....
..«Είναι πράγματι μια καλή είδηση το γεγονός ότι η Ελλάδα ενέκρινε το πρόγραμμα περικοπών».
«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι μια αχτίδα φωτός, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη», σχολίασε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μπει σε έναν συνεπή δρόμο ανάπτυξης προκειμένου να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό εκπληρώνεται μια βασική προϋπόθεση ενόψει των επικείμενων αποφάσεων των υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης την προσεχή Κυριακή.

Ανακούφιση και στα γερμανικά ΜΜΕ. «Πρόκειται για το σημαντικότερο βήμα στην κατεύθυνση της διάσωσης του ευρώ», γράφει το Der Spiegel, προσθέτοντας ότι εκπληρώνεται τώρα μια βασική απαίτηση της ΕΕ. Ο κίνδυνος κρατικής χρεοκοπίας απετράπη προσωρινά και η χώρα μπορεί να λάβει τώρα νέα οικονομική βοήθεια. «Πλατιά πλειοψηφία για το πακέτο περικοπών» επιγράφει το σχετικό ρεπορτάζ του το περιοδικό Stern στην ηλεκτρονική του έκδοση, αναφερόμενο κυρίως στα επεισόδια που συνόδευσαν την ψηφοφορία, μπροστά από τη Βουλή.

Η Ελλάδα δεν έχει χαθεί
Ανακούφιση στην Ευρώπη για την απόφαση του κοινοβουλίου
Η Rheinische Post παρατηρεί στο ίδιο μήκος κύματος ότι την ώρα που το ελληνικό κοινοβούλιο έλεγε «ναι» στο νέο πακέτο περικοπών της κυβέρνησης, στους δρόμους της Αθήνας διαδηλωτές και αστυνομία είχαν επιδοθεί σε οδομαχίες. 
Ο σχολιαστής του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου N-TV Βόλφραμ Νάιντχαρντ, αφού διαπιστώνει ότι ο κ. Παπανδρέου κατάφερε με μεγάλο κόπο να περάσει το πρόγραμμα των δραστικών περικοπών, παρατηρεί ότι θα απαιτήσουν χρόνο οι μεταρρυθμίσεις, χρόνο που η κυβέρνηση δεν έχει. Τώρα η επιταγή της στιγμής είναι μπροστά με όλη τη δύναμη. Οι Έλληνες και οι εταίροι τους θα πρέπει προς το δικό τους συμφέρον να βρουν το δρόμο της εξόδου από τον πάτο. Η Ελλάδα δεν έχει χαθεί, καταλήγει ο σχολιαστής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου