Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Μάνος Ελευθερίου: λογοτεχνικό ταξίδι στη θεατρική ιστορία της Ερμούπολης


Η συναρπαστική θεατρική ιστορία της Ερμούπολης ζωντανεύει και πάλι στο νέο μυθιστόρημα του Μάνου Ελευθερίου «Πριν απ’ το ηλιοβασίλεμα».

Η αγάπη του Μάνου Ελευθερίου για το θέατρο, έχει αποτυπωθεί στα προηγούμενα μυθιστορήματά του: «Ο καιρός των Χρυσανθέμων» και «Η γυναίκα που πέθανε δύο φορές» αντλούν υλικό από τον μαγικό κόσμο των περιπλανώμενων θιάσων και τον τραγικό βίο αξέχαστων ηθοποιών.

Το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Πριν απ’ το ηλιοβασίλεμα» (εκδ. Μεταίχμιο) μας ταξιδεύει και πάλι πίσω στο χρόνο, παρουσιάζοντας μια πινακοθήκη λαμπερών ηθοποιών που ακροβατούν ανάμεσα στον ....
...κόσμο της φαντασίας και της πραγματικότητας.

Πρόκειται για «μια συναρπαστική σύναξη άυλων και αόρατων ηθοποιών και θεατρικών ρόλων οι οποίοι έπαιξαν ή ακούστηκαν στα τέσσερα θέατρα της Ερμούπολης πριν από εκατό και εκατόν πενήντα χρόνια. Αυτόν τον χώρο διάλεξαν για να λύσουν προβλήματα της αγάπης και του έρωτα, της σκηνής και της ζωής τους, να συναντήσουν οι ηθοποιοί τους ρόλους που τους βασάνισαν και, αν μπορούσαν, να ξαναφτιάξουν τις μεταξύ τους σχέσεις...».

Το βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στις 19:00, στο studio C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ραδιομέγαρο ΕΡΤ, Λ. Μεσογείων 432, Αθήνα). Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Λάμπης Ταγματάρχης. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Λένα Διβάνη, πανεπιστημιακός-συγγραφέας, μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ-ΑΕ. Αποσπάσματα του μυθιστορήματος θα διαβάσουν ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας και ο συγγραφέας. Η Σοφία Παπάζογλου, η Ελένη Πέτα, ο Παναγιώτης Μάργαρης και ο Γιώργος Παπαχριστούδης θα φροντίσουν για τη μουσική ατμόσφαιρα της βραδιάς, με τραγούδια βασισμένα σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου.

Πληροφορίες: Παρουσίαση του βιβλίου «Πριν απ’ το ηλιοβασίλεμα» του Μάνου Ελευθερίου, εκδ. Μετάχμιο, στις 8 Ιουνίου, (ώρα: 19:00, στο studio C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ραδιομέγαρο ΕΡΤ, Λ. Μεσογείων 432, Αθήνα)._

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ http://www.clickatlife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου