Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

«Περισσότερο Αίμα Περισσότερη Ζωή». Αυτό είναι το σύνθημα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη και έχει στόχο να δείξει την επείγουσα ανάγκη να γίνουν και άλλοι άνθρωποι στον κόσμο «σωτήρες ζωής» με την ένταξη τους στους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και να μεταδώσει την ιδέα στις νεότερες γενεές. Στις 14 Ιουνίου κάθε έτους, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. 

Η ημερομηνία είναι η γενέθλια ημέρα του Γερμανού ιατρού Κάρλ Λάντσταϊνερ, που ανακάλυψε το 1900 τις .....
...ομάδες αίματος και πήρε το Νόμπελ Ιατρικής το 1930.

Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως: να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες και να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.
Οι εθελοντές αιμοδότες παγκοσμίως είναι περίπου 93 εκατομμύρια για όλους τους τύπους αίματος. To 50% όλων των δωρεών συλλέγεται από τις αναπτυγμένες χώρες._
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ http://epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου