Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ: ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


Ένα χρόνο μετά την περσινή αιματηρή επίθεση του Ισραήλ στο διεθνή στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα, δύο νέα δεδομένα αλλάζουν το τοπίο στην ευρύτερη περιοχή:
  • Η «αραβική άνοιξη», με την κατάρρευση δικτατορικών καθεστώτων σε αραβικές χώρες και την αμφισβήτηση ακόμη περισσότερων.
  • Η ειρηνευτική συμφωνία των δύο βασικών παλαιστινιακών οργανώσεων.
Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν και για το Ισραήλ μια χρυσή ευκαιρία να τερματίσει την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών να συμφιλιωθεί με τους γείτονές του για να ενισχύσει την ασφάλεια των πολιτών του. Η κυβέρνησή του ακολουθεί όμως διαμετρικά αντίθετη πολιτική, πιέζοντας τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ματαιωθεί ακόμη και ο απόπλους του φετινού ανθρωπιστικού στολίσκου για τη Γάζα και απειλώντας με επανάληψη της περσινής πειρατικής επίθεσης.
«Το Υπουργείο Εξωτερικών δείχνει ακόμη μια φορά .......απρόθυμο να εγγυηθεί την ασφάλεια Ελλήνων πολιτών εκτός των συνόρων της χώρας μας. Τα ελληνικά πληρώματα που θα αναχωρήσουν για την Γάζα δεν είναι τουρίστες, ώστε η υποχρέωση του Υπουργείου να εξαντλείται στην έκδοση αποτρεπτικών «ταξιδιωτικών οδηγιών», αλλά συνειδητοποιημένοι πολίτες που θα διασχίσουν την Μεσόγειο, για να υπερασπιστούν πανανθρώπινες αξίες και με τρόπο ειρηνικό. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, αντί να υποκύπτει σε πιέσεις που την καλούν να γίνει συνένοχη στο ανθρωπιστικό έγκλημα που συντελείται στην Λωρίδα της Γάζας, να εγγυηθεί ένα ασφαλές ταξίδι και να ενεργοποιήσει σχετικά τον εκπρόσωπό της στον Ο.Η.Ε. άμεσα, πριν υπάρξει πάλι κίνδυνος για ζωές και περιουσίες Ελλήνων πολιτών», σε σχετική δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων,  Ελεάννα Ιωαννίδου, τονίσε._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου