Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

WWF - Σημαντική εξέλιξη η πρώτη ανάρτηση δασικών χαρτών


Με χαρά και συγκρατημένη αισιοδοξία χαιρετίζει το WWF Ελλάς την ιστορική πρώτη ανάρτηση δασικών χαρτών της χώρας μας! 
Η χθεσινή παρουσίαση των δασικών χαρτών που καλύπτουν τις περιοχές της Πεντέλης και του Μαραθώνα αποτελεί ένα πραγματικά σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της καταγραφής της δασικής γης της χώρας, η οποία έχει ήδη καθυστερήσει αδικαιολόγητα επί δεκαετίες.
Οι δασικοί χάρτες αποτελούν ένα βασικό εργαλείο για την ανάδειξη, την προστασία και τη διαχείριση των δασικών εκτάσεων της χώρας μας. Παράλληλα συνιστούν τη βάση για την ολοκλήρωση του δασολογίου. Με την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών και του δασολογίου αναμένεται να ...
...απεμπλακεί η δασική υπηρεσία από την εξοντωτική και αποκλειστική ενασχόλησή της με πράξεις χαρακτηρισμών εκτάσεων και να ασχοληθεί με το ουσιαστικό της αντικείμενο, το οποίο δεν είναι άλλο από την προστασία και τη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων.
Παρότι κρίνεται εξαιρετικά σημαντική η έναρξη της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών, το WWF Ελλάς εκφράζει ανησυχία για την ολοκλήρωσή του τεράστιου αυτού έργου. Με μόνο εγγυητή για την πρόοδο και περάτωση αυτού του κρίσιμου έργου τη σταθερά αποδυναμωμένη και υποστελεχωμένη Δασική Υπηρεσία, το μέλλον προδιαγράφεται εξαιρετικά δύσκολο.
Το WWF Ελλάς επικροτεί τη θετική στάση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο κορυφαίο ζήτημα της ολοκλήρωσης των δασικών χαρτών και του Δασολογίου. Επισημαίνει ωστόσο πως χωρίς ισχυρή Δασική Υπηρεσία, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η περάτωση αυτού του εθνικής σημασίας έργου._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου