Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ....ΦΑΙΟ-ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΑΤΑ


Πραγματικά αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους 18 μήνες στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ασύλληπτο. 
Βουλευτές των αστικών κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχουν αναλωθεί σε έναν σκληρό εμφύλιο στο εσωτερικό των κομμάτων τους και ταυτόχρονα συγκρούονται σκληρά μεταξύ τους διακομματικά, με επίδικο την τύχη των στρατοπέδων. 
«Εθνικές ανάγκες, Αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων» αποτελούν λέξεις που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί των δύο αυτών κομμάτων μόνο για να απαιτήσουν θυσίες από τον εργαζόμενο και αγρίως φορολογούμενο λαό μας. Αποδεικνύονται όμως σκέτες φανφάρες και προπαγανδιστικές φούσκες όταν είναι να εξυπηρετήσουν τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και τις ανάγκες της κομματικής τους πελατείας.
Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης αναλώθηκαν σε ένα ........άσχημο παιχνίδι καλλιέργειας κλίματος εκσυγχρονισμού που έθεσε ως βασικό του στόχο τη μείωση των λειτουργικών εξόδων, θέτοντας ως προτεραιότητα τη μείωση των στρατοπέδων. Στην πραγματικότητα αυτό που έγινε είναι να πετσοκόψουν τους μισθούς των μονίμων στελεχών, να ετοιμάσουν τις απολύσεις χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. για να τους αντικαταστήσουν με μισοτιμής Μισθοφόρους ΕΕΦΟΠ, μετέφεραν το κόστος της θητείας στους φαντάρους και στις οικογένειες τους, αφαίρεσαν το δικαίωμα των στρατιωτών στο φαγητό, την ξεκούραση και τις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.  
Αρχικά, ο ΥΠΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος φρόντισε να καλύψει τις δικές του ανάγκες ως «Μακεδονάρχης» του ΠΑΣΟΚ και ίδρυσε ένα επιπλέον Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στο Γιαννιτσά, απαντώντας στα παράπονα για τη μεταφορά της 34ης Ταξιαρχίας στην Άσσηρο, αφήνοντας τον αναπληρωτή υπουργό Π.Μπεγλίτη και τον αρχηγό Φραγκούλη Φράγκο να βγάλουν το φίδι από τη τρύπα. Έτσι, όταν μετά από μήνες κατέληξε το ΓΕΣ, μετά από υπουργική υπόδειξη, σε μια λίστα κέντρων κατάταξης νεοσυλλέκτων που έπρεπε να κλείσουν, από τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα που είναι διασκορπισμένα σε όλη την επικράτεια, έγινε σφαγή (Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Αργος Ορεστικό, Υγειονομικού στην Άρτα, Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι , 625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα, Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας , 557 Τάγμα Πεζικού στην Ξάνθη, 6ο Σύνταγμα Πεζικού Κόρινθος, Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα). Ακόμη και η Εκκλησία πήρε θέση. 
Ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο υπεύθυνος της ΝΔ για θέματα Άμυνας Μαργαρίτης Τζήμας, που εκφράζοντας τα παράπονα της εκλογικής του πελατείας διατύπωσε τη δυσαρέσκειά του για το κλείσιμο του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας, καταθέτοντας μάλιστα και ερώτηση στη Βουλή!  Τον ακολούθησε  ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος βάζοντας κατά μέρος το προφίλ του «αδέκαστου και σοβαρού πολιτικού», απαίτησε να ξανανοίξει πριν περάσει ένα 24ωροα από την ανακοίνωση κλεισίματος του το ΚΕΝ στο Άργος Ορεστικό!  Το πόσο επιπόλαιος είναι ο σχεδιασμός του ΓΕΣ, ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες που εξυπηρετεί και ποια η ουσία της πολιτικής των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι αφού ο Φ.Πετσάλνικος "γκρίνιαξε" στον υπουργό Άμυνας για το κλείσιμο του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό, ο Ευ.Βενιζέλος φέρεται να δέχτηκε το αίτημα και ζήτησε από το ΓΕΣ να το εξαιρέσει.
Το θέμα με το ΚΕΝ στο Άργος Ορεστικό είναι εξαιρετικά σοβαρό όχι μόνο γιατί αποκαλύπτει την παρωδία της κυβερνητικής πολιτικής, των χειρισμών των αρμόδιων υπουργών και των εμπλεκόμενων βουλευτών, αλλά και γιατί το ΚΕΝ αυτό  κοστίζει μηνιαίως 1.000.000 ευρώ για να υποδεχτεί  200 με 250 νεοσύλλεκτους όχι από την περιοχή, αλλά από όλη την Ελλάδα. Η λαϊκή οικογένεια φορολογείται με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό σε εποχές τεράστιας ανέχειας για να μπορούν νε κερδίζουν οι τοπικοί επιχειρηματίες και να ικανοποιούνται οι ψηφοθηρικές ανάγκες των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Η γελοιότητα όμως της αστικής πολιτικής αποδεικνύεται μέσα από την ατέρμονη προσπάθεια των βουλευτών να παίξουν την Κρεμάλα: γιατί να κλείσει το στρατόπεδο στη δική μου εκλογική περιφέρεια, να κλείσει στη δική σου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο ίδιος ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ Π.Μπεγλίτης που οικοδομεί προφίλ «ακέραιου πολιτικού που ξεπερνά τέτοιες μικροπρέπειες», αλλά δε διατίθεται να παίξει το ρόλο της Ιφιγένειας και να θυσιαστεί εκλογικά. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του  ότι «δε μπορεί ο ίδιος να κλείνει το στρατόπεδο της εκλογικής του περιφέρειας ,το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στη Κόρινθο και να μένει ανοιχτό το Άργος Ορεστικό»!
Και οι παραπάνω αποκαλύψεις δείχνουν την απόλυτη συνέχεια και συνέπεια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Όπως αδίστακτα φόρτωσαν τα βάρη της δικής τους κρίσης και των ελλειμμάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν στην εργαζόμενη πλειοψηφία, έτσι τώρα έρχονται να παίξουν ξανά παιχνίδια στην πλάτη του λαού μας. Τσακώνονται για τα στρατόπεδα, τους ψήφους και την εξουσία ενώ η ανεργία αποτελεί εφιάλτη για εκατοντάδες χιλιάδες νέους, γονείς δεν ξέρουν πώς να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και τα χρέη οδηγούν στην απόγνωση και στην αυτοκτονία τους συμπολίτες μας.    
Η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου ουσιαστικά εφαρμόζει μια στυγνή ταξική-αντεργατική πολιτική, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος, επιβάλλοντας με τη δύναμη των ΜΜΕ και του κρατικού αυταρχισμού τις πιο ακραίες επιθυμίες του κεφαλαίου. Και όντως αυτό ισχύει όταν επιβάλλει αντεργατικά μέτρα, όταν ξεπουλά τη Δημόσια Περιουσία,  όταν στέλνει τα ΜΑΤ ως δυνάμεις Κατοχής στην Κερατέα, όταν κλείνει σχολεία, πανεπιστήμια και νοσοκομεία.
Καθώς όμως έχουμε μπει σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα και οι βουλευτές του δείχνουν όχι μόνο ότι υπολογίζουν το πολιτικό κόστος, αλλά υποκλίνονται στο διεφθαρμένο πελατειακό σύστημα πουν δημιούργησαν και συντήρησαν, από το οποίο εξαρτούν την εκλογή τους.
Δε μας μένει τίποτε άλλο. Πρέπει να Ενωθούμε, να Αντισταθούμε και να τους Ανατρέψουμε.
Το παρόν και μέλλον μας δεν χωρά στον εφιάλτη της αντεργατικής πολιτικής, στον Κοινωνικό Μεσαίωνα του Μνημονίου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Μπακογιάννη-ΛΑΟΣ-Εργοδοτών-Ε.Ε.-ΔΝΤ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου