Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΠΟΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ....''ΔΙΩΞΗ''

Η φετινή φορολογική ''δίωξη'' έχει και τις ιδιαιτερότητές της. Στην κατάθεση της φορολογικής δήλωσης του 2010 λοιπόν, δεν υπολογίζονται οι κάτωθι αποδείξεις:

Τιμολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, αγορά κρατικών λαχείων, συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια, εισιτήρια για κάθε είδους μεταφορές (μετρό, τρόλεϊ, λεωφορεία, τραμ, ηλεκτρικός, προαστιακός, ΟΣΕ, ΚΤΕΛ, πλοία, αεροπλάνα κτλ.), αγορά αυτοκινήτου, ακινήτου, μοτοσικλέτας, σκάφους αναψυχής κτλ., δαπάνες που έγιναν στο εξωτερικό αλλά και οι αποδείξεις που δηλώνονται ξεχωριστά στη φορολογική δήλωση και μειώνουν τον φόρο ή το εισόδημα όπως είναι για παράδειγμα οι ....
....ιατρικές δαπάνες, οι τόκοι των στεγαστικών δανείων, ασφάλιστρα ζωής, ενοίκιο πρώτης κατοικίας, δίδακτρα φροντιστηρίων, δικηγορικές δαπάνες, καταβολή διατροφή κτλ.

Δηλαδή ότι αφορά τον χαμηλόμισθο. Οι αποδείξεις θα μπαίνουν σε κλειστό φάκελο που θα αποστέλλεται στην εφορία και στον οποίο θα αναγράφονται: το ονοματεπώνυμο, και ο ΑΦΜ , ο αριθμός των αποδείξεων και το συνολικό ποσό.

Όσοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις, θα κρατούν τις αποδείξεις και εφόσον τους ζητηθεί θα τις παραδίδουν στην εφορία για έλεγχο._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου