Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Αποποινικοποίηση της κάνναβης στο ΒΟΛΟ σήμερα και αύριο!


Με αφορμή την παγκόσμια πορεία για την αποποινικοποίηση της κάνναβης και μετά από ένα ανοικτό κάλεσμα στο «χώρο κινημάτων» αποφασίσαμε να διοργανώσουμε και στο Βόλο ένα φεστιβάλ ενάντια στις απαγορεύσεις, για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και την ιδιοκαλλιέργεια!

Να ενώσουμε τις φωνές μας με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο που βγαίνουν στους δρόμους  για να διεκδικήσουν πιο ανθρώπινες, «αντιαπαγορευτικές» πολιτικές που δεν αντιμετωπίζουν την χρήση ή την εξάρτηση από ουσίες ως ποινικό αδίκημα, αλλά περιορίζουν τις βλάβες στον άνθρωπο και την κοινωνία και οδηγούν στην απεξάρτηση του χρήστη από το παράνομο εμπόριο, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα το τελευταίο.

Περισσότερες από 320 πόλεις έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή φέτος.

Κάποια αυτοφυή φυτά και βότανα τα βάφτισαν «ναρκωτικά» και απαγορεύουν μέχρι σήμερα την καλλιέργεια και τη χρήση τους. 

Αύριο είναι ικανοί να μας απαγορεύσουν την καλλιέργεια ....ντομάτας και το μάζεμα βοτάνων από την εξοχή.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ και φαγητό (ώστε να βγουν τα έξοδα του φεστιβάλ), καθώς και χώρος για ελεύθερη κατασκήνωση, χαριστικό παζάρι, ενημερωτικά περίπτερα για το θέμα των απαγορεύσεων, έκθεση προϊόντων από τους συνεταιρισμούς ΑΜΕΑ «Ηλιοτρόπια» και «Αργώ».

Όπως και αυτό της Aθήνας -που γίνεται για 7η χρονιά φέτος- και της Θεσσαλονίκης, το 2μερο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ Βόλου γίνεται ενάντια σε όλες τις απαγορεύσεις και ενάντια σε όλους τους εθισμούς. Τάσσεται ενάντια σε κάθε ναρκο-κουλτούρα, ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών, ενάντια στην καταστολή των ελευθεριών, ενάντια στην ύπνωση, την πολυτοξικομανία, την αλόγιστη, εγωπαθή και υπερβολική χρήση ουσιών κάθε λογής. Είναι ενάντια σε κάθε κουλτούρα νάρκωσης, αποβλάκωσης, φρικαρίσματος, και στρουθοκαμηλισμού.

Σε καμία περίπτωση δεν διαφημίζει τη χρήση καμίας νόμιμης ή παράνομης ουσίας. Αντίθετα γίνεται για να διεκδικήσουμε πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές, για να πληροφορήσουμε τον νέο κόσμο αδογμάτιστα για την επικινδυνότητα των ουσιών που καταναλώνουν και να αντιμετωπίσουμε την εξάρτηση από αυτές ανθρώπινα με βάση την τοξικότητά τους._


farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου