Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Οι «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» τώρα και στη Θεσσαλονίκη

 Οι «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, σκορπώντας άφθονο γέλιο και ξεκαρδιστικές ατάκες.

Οι «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», η μεγαλύτερη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία των τελευταίων τριών χρόνων στην Αθήνα, φιλοξενείται στην Θεσσαλονίκη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Τι κάνετε όταν η κόρη σας, σάς λέει ότι ο εκλεκτός της καρδιάς της είναι Αλβανός; Είμαστε ρατσιστές; Είμαστε άπληστοι; Ή είμαστε απλώς ανόητοι; Οι απαντήσεις στη σκηνή του θεάτρου Αριστοτέλειον.

«Πρόκειται για μια λαϊκή φαρσοκωμωδία, από τα καλύτερα έργα των Ρέππα-Παπαθανασίου, η οποία σατιρίζει την γκλαμουριά και την απληστία του Έλληνα. Ο κόσμος έχει στις μέρες μας την ανάγκη να γελάσει, αλλά όχι με το οτιδήποτε και αυτό είναι καλό» υποστηρίζει η Βίκυ Σταυροπούλου. Στο ίδιο ύφος ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης αναφέρει πως .......
......«είναι μια παράσταση που διασκεδάζει και εμάς και το κοινό». «Το θέατρο είναι διέξοδος για τον κόσμο από όλα τα προβλήματα του» τονίζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, ενώ η Τζόϋς Ευείδη λέει ότι «η ευμάρεια και ο πλούτος δεν έχουν πάντα καλά αποτελέσματα».

Πάντα επίκαιρο

Ο Μιχάλης Ρέππας ένας εκ των δύο συγγραφέων του έργου επισημαίνει πως «η αιτία που μας έκανε να γράψουμε το έργο βρίσκεται γύρω μας. Η παράσταση έχει τόση μεγάλη επιτυχία γιατί ο κόσμος αναγνωρίζει την αλήθεια του. Η υπεροψία και η απληστία του Έλληνα μας οδήγησε στη κρίση. Είναι ένα καθαρά ελληνικό έργο που όσο περνά ο καιρός συνεχίζει να είναι επίκαιρο. Οι Αλβανοί παρουσιάζονται σε ρόλο καταλύτη για την κοινωνία μας. Σίγουρα για τα κρούσματα βίας που υπάρχουν στην Ελλάδα δεν πρέπει να κατηγορούμε μόνο εκείνους. Οι οικογένειες τους είναι πλέον ενταγμένες στην καθημερινότητα μας και τα παιδιά τους πηγαίνουν στο σχολείο με τα παιδιά μας. Άλλωστε, το 35% των θεατών που έρχονται να παρακολουθήσουν την παράσταση είναι Αλβανοί και το διασκεδάζουν πάρα πολύ».

Όσο για το αν ετοιμάζουν κάτι τηλεοπτικό μαζί με τον Θανάση Παπαθανασίου: «είμαστε 16 χρόνια μακριά από την τηλεόραση, θα επιστρέψουμε τώρα που όλα είναι χάλια; Θα συνεχίσουμε με τους «Συμπέθερους» για άλλη μία σεζόν και πιθανόν θα κάνουμε την διασκευή μιας ξένης κωμωδίας» απαντά ο κ. Ρέππας.

Πρωταγωνιστούν επίσης οι: Κώστας Καζάκας, Νατάσσα Κοτσοβού, Νίκη Λάμη, Χρήστος Τριπόδης και Μάνος Ιωάννου. Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου-Μιχάλης Ρέππας. Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης. Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη. Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος.

Πληροφορίες: «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», θέατρο Αριστοτέλειο (Εθνικής Αμύνης 2, 2310262051), παραστάσεις Τετάρτη (21:15), Σάββατο (18:15), Κυριακή (18:15, 21:15), εισιτήρια 23€ και 18€ (φοιτητικό).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ http://www.clickatlife.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου