Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Με τον Υπουργό Τουρισμό του Ισραήλ κ. Stas Mishezhnikov και τον Έλληνα Υπουργό κ. Π. Γερουλάνο συναντήθηκε ο Μακαριώτατος


Με τον Υπουργό Τουρισμό του Ισραήλ κ. Stas Mishezhnikov συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Μακαριώτατος. 
Τον Ισραηλινό αξιωματούχο συνόδευε ο Έλληνας Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος. Η συζήτηση του Μακαριωτάτου με τους δύο Υπουργούς επικεντρώθηκε στο θέμα του θρησκευτικού τουρισμού και της συνεργασίας που έχουν αναπτύξει στον συγκεκριμένο τομέα οι δύο χώρες. "Αυτή η πρωτοβουλία σας και το άνοιγμα της γνωριμίας των λαών μας είναι ένα αναγκαίο βήμα" επισήμανε ο Μακαριώτατος. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στους μεγάλους θησαυρούς πολιτισμού που έχει να αναδείξει η Ελλάδα, αλλά και στο σημαντικό έργο του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. 
Από την πλευρά του ο κ. Γερουλάνος τόνισε πως....
.... ο κ. Mishezhnikov έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τουρισμού από το Ισραήλ στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, μία πόλη με σημαντική εβραϊκή παράδοση. "Η Ελληνορθόδοξη παρουσία στο Ισραήλ", είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γερουλάνος, "αποτελεί την εγγύηση των καλών σχέσεων των δύο χωρών και ανοίγει μεγάλες προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξής τους".
Τέλος, ο Ισραηλινός Υπουργός είπε πως ήρθε η ώρα "να εργαστούμε για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε την επιθυμία των λαών να επισκεφθούν τους Αγίους Τόπους. Την Ιερουσαλήμ, την αγία πόλη των εθνών και των θρησκειών", ενώ αναφέρθηκε και ο ίδιος στην άριστη συνεργασία που έχει με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων._
farmaki 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου