Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Πασχαλινές συναυλίες με κλασικά έργα


ROMINA BASSO

Στιγμές κλασικής μουσικής από τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων και μία καταξιωμένη σοπράνο, υποδέχονται τη Μεγάλη Εβδομάδα.

H καταξιωμένη μέτζο-σοπράνο Ρομίνα Μπάσσο βρίσκεται στην Ελλάδα, για μια συναυλία με φωνητικά έργα του Vivaldi με θέμα το Πάσχα, στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων και η Πρόεδρος τους Κυριακή Μπιλιάνη εγκαινιάζουν τους εορτασμούς της Μεγάλης Εβδομάδας με μία Πασχαλινή συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου. Ανάμεσα σε άλλα, θα ακουστούν έργα του Mozart, του Rachmaninoff κ.ά.

Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, με τη σύμπραξη διακεκριμένων τραγουδιστών, θα παρουσιάσουν έργα σημαντικών συνθετών που διαπνέονται από το κατανυκτικό πνεύμα των ημερών. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Την ίδια μέρα, η καταξιωμένη μέτζο-σοπράνο Ρομίνα Μπάσσο θα βρεθεί στην Ελλάδα, για μια συναυλία με φωνητικά έργα του Vivaldi με θέμα το Πάσχα, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση ανήκει στον.....
... Μάρκελλο Χρυσικόπουλο και συμμετέχει το μεταβλητό σύνολο παλαιάς μουσικής Latinitas Nostra που δημιουργήθηκε με σκοπό αφενός, να δώσει λόγο σε νέους μουσικούς που έχουν εξειδικευθεί στην ερμηνεία της μπαρόκ μουσικής και αφετέρου, να προάγει τη συνεργασία με διακεκριμένους ξένους καλλιτέχνες μέσω της αναβίωσης έργων –πολλές φορές ανέκδοτων ακόμη– με τη χρήση οργάνων εποχής και δόκιμη εκτελεστική πρακτική.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν κυρίως φωνητικά έργα του Βιβάλντι με θέμα το Πάσχα. Ανάμεσα σε αυτά δεσπόζει ο ύμνος «Stabat Mater dolorosa», του οποίου το μεσαιωνικό κείμενο εκφράζει το θρήνο της Παναγίας για τη σταύρωση του Χριστού. Το έργο γράφτηκε το 1712 μετά από μια μακρόχρονη και σχεδόν, αποκλειστική ενασχόληση του συνθέτη με την ενόργανη μουσική.


Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη 1 / Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, 210 900 5 800. Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.
ANAΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ http://www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου