Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΜΕΝΕΙ .....ΠΙΣΩ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ


Οι σκύλοι και οι γάτοι δεν πάνε διακοπές. Όχι επειδή τους το αρνούνται οι ιδιοκτήτες τους αλλά διότι τα ξενοδοχεία, οι κατασκηνώσεις και γενικά τα τουριστικά καταλύματα τους κλείνουν τις πόρτες. 

Οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων δηλώνουν από την αρχή σε όσους επικοινωνούν μαζί τους πως δεν επιτρέπεται η διαμονή σε κανένα σκύλο ή γάτο, ανεξαρτήτως μεγέθους, και δεν υποκύπτουν σε ... «παρακάλια». 



Δεν φθάνει λοιπόν που δεν υπάρχει ούτε μια παραλία για να βολτάρει κανείς με το σκύλο του, δεν υπάρχουν ούτε και τουριστικά καταλύματα για να κάνει κάποιος που επιθυμεί διακοπές μαζί με το κατοικίδιό του. Τα περισσότερα ξενοδοχεία δηλώνουν στους πελάτες τους ότι απαγορεύονται τακατοικίδια και στην επιμονή των παραθεριστών για περισσότερες εξηγήσεις αναφέρουν απλά πως είναι η πολιτική του ξενοδοχείου.

Ακόμα και στους οργανωμένους ........

....κατασκηνωτικούς χώρους με τροχόσπιτα δεν επιτρέπονται τα σκυλιά. Για παράδειγμα, μια πινακίδα στην είσοδο της κατασκήνωσης στην περιοχή Ακτή του Κυβερνήτη προειδοποιεί το κοινό πως απαγορεύονται τα σκυλιά. Ούτε δηλαδή στην ύπαιθρο, όπου ο καθένας είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα του χώρου όπου διαμένει, δεν επιτρέπονται τα αγαπημένα τετράποδα.Η άρνηση των ξενοδοχείων και γενικά των τουριστικών καταλυμάτων να φιλοξενούν κατοικίδια φέρνει σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες τους.

Αρκετοί είναι αυτοί που απευθύνονται στα ξενοδοχεία ζώων, στα οποία και μεταφέρουν τα ζώα τους για όσες μέρες θα απουσιάσουν, πληρώνοντας και το ανάλογο αντίτιμο, άλλοι ζητούν βοήθεια από φίλους και συγγενείς για να τους φροντίζουν το ζωντανό τους και κάποιοι άλλοι τα αφήνουν στο έλεος του Θεού. «Αρκετοί είναι αυτοί που αγοράζουν σκύλο ή γάτο το Σεπτέμβριο και το αφήνουν ελεύθερο ή το δίνουν τον Ιούνιο. Και ο λόγος...επειδή θέλουν να πάνε διακοπές», δήλωσε στον «Π» η πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Ζώων, Τούλα Πογιατζή προσθέτοντας πως με την έναρξη του καλοκαιριού κάποιοι ασυνείδητοι αφήνουν ελεύθερα σκυλιά και γατιά ή τα μεταφέρουν στο Σύνδεσμο Προστασίας των Ζώων.

Είπε ακόμα στην εφημερίδα μας, πως σε τέτοια θέματα είμαστε πολύ πίσω με αποτέλεσμα να δυσκολεύει η ζωή όσων αγαπούν και θέλουν να έχουν κατοικίδια.
Αξίζει να αναφέρουμε πως κάποιοι αναβάλλουν ακόμα και τις διακοπές τους για το λόγο αυτό.
«Υπάρχουν και τα ξενοδοχεία των σκύλων. Δεν πρέπει να πληρώνουμε μόνο τις δικές μας διακοπές αλλά και των κατοικίδιών μας», δήλωσε η κ. Πογιατζή.

Χρυσές δουλειές κάνουν αυτές τις μέρες τα ξενοδοχεία ζώων. Αρκετά είναι αυτά μάλιστα που γεμίζουν, ενώ αρνούνται να παραλάβουν άλλα. Όπως μας ανέφερε η κ. Πογιατζή κάποια ξενοδοχεία είναι αρκετά καλά και με όλες τις προδιαγραφές για να «παραθερίσουν» σ΄αυτά τα κατοικίδιά μας. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλά άλλα τα οποία καλύτερα είναι να μείνουμε μακριά τους. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» η διαμονή ενός σκυλιού σε ξενοδοχείο ζώων κυμαίνεται από 7-10 ευρώ ημερησίως. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το φαγητό του σκύλου. Κάποια μάλιστα ξενοδοχεία προσφέρουν τροφή ανάλογα με τις προτιμήσεις του ζώου και του αφεντικού του...
http://www.katoikidia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου