Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΛΙΒΥΟΥΣ


Η Διεθνής Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη συμφώνησε να δημιουργήσουν ένα προσωρινό "ταμείο" για να βοηθήσουν την  αντιπολίτευση με χορήγηση χρημάτων στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο στη Βεγγάζη. 

Σε δήλωση που εκδόθηκε κατά τη λήξη της μονοήμερης συνόδου κορυφής της Τετάρτης στην Ντόχα του Κατάρ, η ομάδα ενωμένη κάλεσε τον ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι να παραιτηθεί. 

"Ο Καντάφι και το καθεστώς του έχασε όλες τις βάσεις της νομιμότητας και θα πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία και να επιτρέψει στους Λίβυους να αποφασίζουν για το μέλλον τους", ανακοίνωσε η ομάδα. 

Ο χρηματοδοτικός μηχανισμός που δημιουργείται θα επιτρέψει σε διεθνείς ......
.....δωρεές που πραγματοποιήθηκαν απευθείας σε Διαθέσιμο λογαριασμό της ΕΕ για τους αντιπάλους του Καντάφι - πιθανώς και από δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας του Καντάφι.

Ο όμιλος προειδοποίησε ότι έως και 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι στην Λιβύη είναι δυνατόν να χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, ως αποτέλεσμα της αναταραχής στη χώρα. 

Μέλη της ομάδας ζήτησαν μεγαλύτερη πίεση εναντίον του Καντάφι, και αμέσως ξέσπασε διαφωνία για το αν θα εξοπλίσουν τους αντάρτες που προσπαθούν να τον εκδιώξουν. 


Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών ,Γκουίντο Βεστερβέλε, είχε ανησυχίες σχετικά με το αν είναι ποινικά κολάσιμο ή όχι ο εξοπλισμός των ανταρτών.

Μετά τη διάσκεψη, ο Sheikh Hamad bin Jassim bin Jaber bin Muhammad Al Thani, ο πρωθυπουργός του Κατάρ, είπε ότι ο Καντάφι πρέπει να παραιτηθεί: "κάποιος από το περιβάλλον του,θα πρέπει να τον συμβουλεύει ότι είναι προς το συμφέρον της Λιβύης να παραιτηθεί, αυτό είναι το ιδανικό σενάριο, για την ασφάλεια όλων - συμπεριλαμβανομένου του ιδίου και της οικογένειάς του."_

farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου