Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ''ΣΙΓΗ'' ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ


Γάλλοι τουρίστες στην Λιβύη!

Η Γαλλία είναι σήμερα εμπλεκόμενη σε τρεις πολέμους! 

Ήταν το πρώτο κράτος που παρέμβει στη Λιβύη, η μεγαλύτερη δύναμη στον εμφύλιο πόλεμο στην Ακτή Ελεφαντοστού και μόλις έστειλε περισσότερα στρατεύματα στο Αφγανιστάν!

Τα γαλλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ωστόσο παρουσιάζουν διαφορετική εικόνα. Παρατηρώντας τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μας δίνουν μια απροσδόκητη προοπτική: ''οι Αμερικανοί είναι υπεύθυνοι για την αύξηση των νεκρών αμάχων, και δεν υπάρχει αναφορά στα Γαλλικά στρατεύματα''.

Η Στεφανία Καντίν, μια ακτιβιστής κατά του πολέμου είπε: "Μας ταΐζουν προπαγάνδα που ........δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια. Έχουμε την υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας πίσω μας, λένε. Η Γαλλία, στην πραγματικότητα θέλει μόνο τους πόρους της Αφρικής ". 

Ο Seaher Moe, ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος, εξήγησε ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα πολύ απλό τρόπο για να υπαγορεύσει την Εθνική Κάλυψη: ''θα ακολουθήσετε τη, συντακτική μας γραμμή στην εξωτερική πολιτική ή δεν θα σας καλέσουμε ή δεν θα σας επιτρέψουμε να υποβάλετε ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου ή να πάρετε συνεντεύξεις''.

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, ειδήσεις από τους δεκάδες Γάλλους στρατιώτες και χιλιάδες πολίτες που σκοτώθηκαν μόλις τώρα δημοσιοποιούνται στην Γαλλία._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου