Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΑΠΕΛΑΥΝΕΙ ΛΙΒΥΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι πέντε Λιβύοι διπλωμάτες έχουν εκδιωχθεί λόγω της "πίεσης" που δέχονται Λίβυοι που ζουν στη Γερμανία.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου : "Το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρέσβη της Λιβύης στη Γερμανία. Ενημερώθηκε ότι πέντε Λιβύοι διπλωμάτες θα απελαθούν και έχουν προθεσμία επτά ημερών για να εγκαταλείψουν τη Γερμανία''.

"Ο λόγος για την απέλαση είναι η πίεση που ασκείται στους Λίβυους πολίτες στη Γερμανία."

Η απέλαση είναι ένα σπάνιο και δραματικό βήμα. Το Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η Λίβυα Πρέσβης, Τζαμάλ Αλί Ομάρ αλ-Μπαράκ, έχει .....
....επίσης κληθεί να φύγει.

Το περιοδικό Focus ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι διπλωμάτες κατασκόπευαν αντιφρονούντες που ζουν στη Γερμανία, και ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία και οι ξένες και εγχώριες υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ενημερώσει για την υπόθεση την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BFV) πιστεύει ότι η Λιβυκή υπηρεσία πληροφοριών έχει από καιρό κατασκοπευτικές ομάδες που ελέγχουν την αντιπολίτευση στη Γερμανία. Το περιοδικό Der Spiegel αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι η Λιβυκή υπηρεσία πληροφοριών έχει προσλάβει Λιβύους, αιτούντες άσυλο, με φονταμεταλιστικές τάσεις._
farmaki



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου