Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ο Μαρκ Ρος αποκαλύπτει τα παρασκήνια της Goldman Sachs στο βιβλίο του


Ο Μαρκ Ρος, ο συγγραφέας του αποκαλυπτικού βιβλίου «Η τράπεζα- πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο» (εκδ. Μεταίχμιο), έρχεται στην Αθήνα για να συναντήσει τους έλληνες αναγνώστες του την Τρίτη, 5 Απριλίου στο βιβλιοπωλείο Ιανός (στις 19:00).


Η έρευνα του Μαρκ Ρος βασίζεται στη δημοσιογραφική του εμπειρία, καθώς επί χρόνια κάλυπτε το οικονομικό ρεπορτάζ ως ανταποκριτής της Le Monde στο Λονδίνο. Η πολυσυζητημένη μελέτη του τιμήθηκε πέρυσι με το έγκυρο γαλλικό βραβείο Βιβλίου Οικονομίας, ενώ έχει κερδίσει και την προσοχή των ελλήνων αναγνωστών: τις πρώτες δέκα ημέρες κυκλοφορίας του ξεπέρασε τα 13.000 αντίτυπα.


Ο γάλλος συγγραφέας αναφέρεται διεξοδικά στις σχέσεις της Goldman Sachs με την Ελλάδα και την επιχείρηση «φτιασιδώματος» του χρέους. Μάλιστα αποκαλύπτει πρόσωπα- κλειδιά από την ελληνική πλευρά που .....
...πρωταγωνίστησαν σε αυτή τη διαδικασία και παράλληλα ξετυλίγει το παρασκήνιο της περίεργης επίσκεψης του Γκάρι Κον, του υψηλόβαθμου στελέχους της τράπεζας στη χώρα μας λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση.


Οι πολιτικές διασυνδέσεις της τράπεζας, οι άνθρωποι που σφράγισαν τη φυσιογνωμία της, οι μυστικές συναλλαγές της με άλλες πολυεθνικές αλλά και η ιδιαίτερη εταιρική κουλτούρα του οικονομικού αυτού κολοσσού που ακολουθούν ευλαβικά τα «χρυσά της αγόρια», αποτελούν μερικά μόνο από τα θέματα που θίγει ο Μαρκ Ρος.


Η Goldman Sachs μπορεί να βγήκε αλώβητη από τους οικονομικούς κλυδωνισμούς του 2008 αλλά το πέπλο σιωπής που την περιέβαλε άρχισε να αποτραβιέται. Επιπλέον οι συγκρούσεις των υψηλόβαθμων στελεχών της με τον Μπάρακ Ομπάμα, την έφερε στο επίκεντρο μιας αρνητικής δημοσιότητας, οι επιπτώσεις της οποίας αρχίζουν να γίνονται αισθητές. Ο Μαρκ Ρος αναμένεται να προχωρήσει σε ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις στους έλληνες δημοσιογράφους το μεσημέρι της Τρίτης (5/4) και το απόγευμα της ίδιας μέρας στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24 και ώρα: 19:00) θα υπογράψει τα αντίτυπα των βιβλίων του.


Πληροφορίες: Ο Μαρκ Ρος στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24), στις 5 Απριλίου και ώρα: 19:00._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου