Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ''ΑΣΚΟΠΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ'' ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ;




Το τελευταίο μιας σειράς περιστατικών ''άσκοπων πυροβολισμών'' αφορά Αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), διότι τις βραδυνές ώρες της Παρασκευής 01-04-2011, προέβη σε ρίψη πυροβολισμών από το μπαλκόνι της οικίας του, στην Πετρούπολη Αττικής. 

Το συμβάν είναι το δεύτερο μέσα σε μια εβδομάδα, αφού Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης σε βάρος άλλου 34χρονου Αστυφύλακα, με την κατηγορία των άσκοπων πυροβολισμών με αβολίδωτα φυσίγγια την Παρασκευή 27-3-2011.

Το απόγευμα της  περασμένης Κυριακής, ο αστυφύλακας με ένα φίλο του πυροβολούσαν άσκοπα στον αέρα με πιστόλια κρότου υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο στους δρόμους της Κοζάνης.

Είναι το τρίτο καταγεγραμμένο περιστατικό μέσα σε ΔΥΟ μήνες, αφού την...
.... 9-02-2011,  24χρονος ειδικός φρουρός ο οποίος υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του πιστόλι, ενώ ήταν μεθυσμένος και τραυμάτισε ιδιοκτήτη καφετέριας μπαρ του Παγκρατίου στο πόδι. Προηγουμένως είχε δημιουργηθεί επεισόδιο για ασήμαντη αφορμή με άλλους θαμώνες.

Τα  ασήμαντα αυτά περιστατικά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ψυχική αρτιότητα των ένοπλων φρουρών μας. 

Μόνο η συνεχής επαγγελματική βοήθεια προς τους ένστολους μπορεί να μειώσει τέτοιου είδους περιστατικά. Είναι γνωστό όμως ότι οι Αστυνομικοί αντιμετωπίζονται οικτρά από το κράτος στο θέμα της εκπαίδευσης, με τα γνωστά αποτελέσματα. Οι διαρκής ψυχοτεχνικές εξετάσεις αποφεύγονται από το κράτος γιατί θα φέρει και την ευθύνη των όποιων αρνητικών αποτελεσμάτων. Όταν οπλίζεις το χέρι 20χρονων παιδιών όμως, πρέπει να είσαι σίγουρος για τις δικλείδες ασφαλείας του ψυχισμού τους. 

Σε ένα ευνομούμενο κράτος οι αστυνομικοί θα εκπαιδεύονταν συνεχώς σε θέματα που τους αφορούν και σε μηνιαία, σε εκπαιδευτικές βολές. Οι αστυνομικοί αγοράζουν μόνοι τους τον εξοπλισμό τους και μόνο αν έχουν αίσθημα ευθύνης και χρήματα για σφαίρες, πραγματοποιούν βολές, όσο για τους Λιμενικούς, δεν πραγματοποιούν εκπαιδευτικές βολές ποτέ!

Επίσης η αστυνομία και το λιμενικό δεν έχουν υποχρεωτικές ετήσιες Ιατρικές εξετάσεις για να ελεγχθεί και η σωματική αλλά και η ψυχική αρτιότητά τους! Ο Κορκονέας έπρεπε να έχει επισημανθεί ως κίνδυνος, όχι μόνο για τους γύρω του αλλά και για τον ίδιο! 

Αυτά τα τρία περιστατικά είναι μόνο τα επισήμως καταγεγραμμένα, δεν ξέρουμε πόσα αποσιωπήθηκαν ή πόσα συνέβησαν με απόστρατους ή εντός οικογενειακής εστίας. Όσο το κράτος εθελοτυφλεί θα έχουμε περιστατικά δολοφονιών και άσκοπων πυροβολισμών που θα μπορούσαν εύκολα να έχουν αποφευχθεί. Ελπίζω πως κάποια στιγμή οι ίδιοι οι ένστολοι θα κινηθούν νομικά εναντίων των ηγεσιών τους για την εγκατάλειψή τους._
farmaki




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου