Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ


Σε ένα μόνο βράδυ το δελτίο συμβάντων της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας θυμίζει αναταραχές πριν την εμπλοκή του  ΝΑΤΟ!


Συνελήφθη,  βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής,  ένας  αλλοδαπός, χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από την χώρα.


Συνελήφθη, αργότερα στις 03:30 το πρωί, στο λιμάνι ένας  57χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι μετέφερε εντός του φορτίου μεγάλη ποσότητα τσιγάρων κρυμμένη πίσω από παλέτες με κιβώτια με κατεψυγμένα κεράσια, χωρίς νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης. Το φορτηγό όχημα και η εν λόγω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν. 
Καταμέτρηση της ποσότητας των λαθραίων τσιγάρων θα πραγματοποιηθεί αργότερα λόγω της πληθώρας των περιστατικών.


Επίσης συνελήφθη, .....
...πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, 45χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στη δεξιά δεξαμενή καυσίμων του οχήματός του, δύο (02) αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα.


Ακόμα συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, έντεκα (11) συνολικά αλλοδαποί, χωρίς νόμιμα έγγραφα,  από τους οποίους οι εννέα (09) προσπάθησαν να εισέλθουν στο λιμένα εξωτερικού από τη ράμπα Νο1 που βρίσκεται δίπλα στον εργοταξιακό χώρο της γ΄ φάσης κατασκευής του λιμανιού, χρησιμοποιώντας λοστούς και ρίχνοντας πέτρες προς τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής, ενώ οι άλλοι δύο (02) προσπάθησαν να εισέλθουν από την είσοδο του επιβατικού σταθμού. Στην κατοχή ενός εκ των αλλοδαπών ανευρέθη αναπτήρας που πάνω του είχε επικολλημένη μία λάμα μαχαιριού μήκους 5,5 εκατοστών.
Ένας αλλοδαπός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα αρχικά στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας διότι αισθανόταν αδιαθεσία και στη συνέχεια στο Γ.Ν.Ν. Φιλιατών για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.


Η στατιστική δείχνει ότι η γεωμετρική άνοδος των περιστατικών καθώς και οι τραυματισμοί των λιμενικών της προηγούμενης εβδομάδας θα οδηγήσουν γρήγορα σε απώλεια ζωής._
farmaki









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου