Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ - ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ''ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ'' ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ


με δορυφορικά τηλέφωνα επικοινωνούν οι αντάρτες!

O εκπρόσωπος της Λιβυκής κυβέρνησης αποκάλεσε τους όρους της πάυσης πυρός που πρότειναν οι αντάρτες ''τρελούς'' και πρόσθεσε ότι τα πιστά στρατεύματα του Καντάφι θα παραμέινουν στις θέσεις τους. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσσα Ιμπραήμ είπε: ''Ζητούν να απομακρυνθούμε από τις πόλεις μας, άν αυτό δεν είναι τρέλα τότε δεν ξέρω τι είναι''.

Οι μάχες μαίνονται εν το μεταξύ στις πόλεις Μπρέγκα, Μισουράτα και Αλ Ζιντάν στα δυτικά.

Νωρίτερα οι αντάρτες είχαν δηλώσει ότι θα συμφωνούσαν με μια παύση πυρός με την προϋπόθεση ότι ο Καντάφι θα απέσυρε τα στρατεύματα του και θα επέτρεπε ξανά στον λαό .....
...να διαδηλώσει εναντίον του.

Ο Μουσταφά Αμπντούλ Τζαλίλ, ο επικεφαλής της αντίστασης με βάση την Βεγγάζη συναντήθηκε με το Αμπνελίλαχ Αλ Καντίμπ, τον επιτετραμένο των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Αμπντούλ Τζαλίλl δήλωσε ότι ο όρος των ανταρτών για παύση πυρός είναι: ''οι δυνάμεις του Καντάφι να υποχωρήσουν από τις πόλεις και να δώσουν ελευθερία στους κατοίκους των''.

Το ψήφισμα των Η.Ε. που επέτρεψε τις αεροπορικές επιθέσεις στην Λιβύη τώρα ελπίζει για το τέλος των εχθροπραξιών. 

Ο Αμπντούλ Τζαλίλ επέμενε ότι το καθεστώς πρέπει να υποχωρήσει και να εγκαταλήψει τις πολιορκίες των πόλεων: ''Στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε και να έχουμε την επικυριαρχία σε όλες τις πόλεις της Λιβύης καθώς και την Τρίπολη''.

Οι αντάρτες πιέζουν πλέον με όποιο τρόπο μπορούν και τα Η.Ε. καταλαβαίνουν πλέον ότι το ''παιχνίδι'' του Καντάφι αποδίδει, τα πυρομαχικά και τα όπλα των ανταρτών δεν είναι αρκετά για να τον αντιμετωπίσουν και την ερχόμενη εβδομάδα. 

Ωστόσο πληροφορίες θέλουν τους αντάρτες να ενφανίζουν κάποιο καινούργιο εξοπλισμό που δεν δικαιολογείται από την μέχρι τώρα δράση τους! Όλμοι που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί μέχρι την Πέμπτη και δορυφορικά τηλέφωνα που δεν είναι χορήγησης του Λυβικού στρατού χρησιμοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες._
farmaki


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου