Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Πες μας τι πίνεις?
Ο Μουάμαρ Καντάφι σε συνέντευξή του στην Γαλλική Εφημερίδα Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς κάνει επίκληση για βοήθεια και θέτει τις ''δημοκρατικές'' χώρες ενώπιον των ευθυνών τους. 

''Εκπλήσσομαι από το γεγονός ότι κανένας δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι αυτή είναι μία μάχη κατά της τρομοκρατίας. Οι δικές μας υπηρεσίες συνεργάστηκαν με τη Δύση. Σας έχουμε βοηθήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Γιατί, λοιπόν, τώρα που πολεμάμε εμείς την τρομοκρατία μέσα στην ίδια μας τη χώρα, τη Λιβύη, κανένας δεν μας βοηθάει, σε αντάλλαγμα;''.


Η συνέντευξη δόθηκε στο αρχηγείο του Καντάφι στην Τρίπολη, φανερά οργισμένος ο Συνταγματάρχης Καντάφι είπε: ''Θα δείτε τον Ισλαμικό ιερό πόλεμο μπροστά σας στη Μεσόγειο, οι άνθρωποι του Μπιν Λάντεν θα επιβάλλουν την καταβολή λύτρων σε στεριά και θάλασσα. Θα επιστρέψουμε στις εποχές του Κοκκινογένη, των πειρατών, των Οθωμανών, που επέβαλαν φόρο σε κάθε πλοίο''. 


Ο Λίβυος ηγέτης πρόσθεσε:''Εάν ....

...η Γαλλία επιθυμεί να συντονίσει και να ηγηθεί της ερευνητικής επιτροπής, εγώ θα είμαι ευνοϊκά προδιατεθειμένος για αυτό. Ας αναλάβει γρήγορα η Γαλλία ηγετικό ρόλο, ας σταματήσει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ας κάνει να σταματήσουν οι ξένες παρεμβάσεις στην περιοχή της Βεγγάζης''._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου