Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

WIKILEAKS: TΡΑΠΕΖΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΔΙΑΡΡΕΥΣΟΥΝ

o ASSANGE την στιγμή της παραλαβής από τον ELMER
Ένας πρώην Ελβετός τραπεζίτης έδωσε έγγραφα που δείχνουν λεπτομερώς τις προσπάθειες της φοροδιαφυγής από εκατοντάδες επιχειρηματίες, ηγέτες, πολιτικούς και διασημότητες στην Wikileaks !
Ο Rudolf Elmer, ένας πρώην υπάλληλος της Ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας ''Julius Baer'', παρέδωσε δύο CD που περιέχουν τα δεδομένα στον Assange, τον ιδρυτή του Wikileaks, σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο εχθές! Οι δίσκοι πιστεύεται ότι περιέχουν λεπτομερή στοιχεία για 2.000 λογαριασμούς.
Ο Elmer δήλωσε ότι η πληροφόρηση περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με πολιτικούς, πολυεθνικές εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ασία, που όλοι ...

..τεχνηέντως απέφυγαν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

''Πιστεύω ότι ως τραπεζίτης έχω το δικαίωμα να ορθώσω το ανάστημά μου αν κάτι είναι λάθος'', ανέφερε ο Elmer, στους δημοσιογράφους στο Frontline Club του Λονδίνου, δίπλα στον Assange.
"Είμαι ενάντια στο σύστημα. Ξέρω πώς λειτουργεί το σύστημα και γνωρίζω τις λειτουργίες των επιχειρήσεων. Από αυτήν την άποψη, θα ήθελα να η κοινωνία να μάθει τι ξέρω. Είναι επιζήμια για την κοινωνία μας αυτή η κατάσταση" .
Ο Assange υποσχέθηκε «πλήρη αποκάλυψη» των στοιχείων, αλλά είπε ότι θα πάρει εβδομάδες πριν από οποιαδήποτε από τις πληροφορίες  να δημοσιευτεί από την ιστοσελίδα Wikileaks.
Η λεπτομερής εξέταση θα γίνει από το Wikileaks, οργανώσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλους εταίρους, προκειμένου να προστατεύονται οι πηγές, δήλωσε ο Assange.  Ο Elmer, ο οποίος ήταν επικεφαλής στα γραφεία της ''Julius Baer'' στις Νήσους Καϋμάν, είχε ξαναδώσει στο παρελθόν αρχεία στη Wikileaks για υπεράκτιες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες το 2007, οδηγώντας σε διώξεις για φοροδιαφυγή σε διάφορες χώρες.
Αντιμετωπίζει ακροαματική διαδικασία στη Ζυρίχη την Τετάρτη ωστόσο, για να απαντήσει σε κατηγορίες για παραβίαση των αυστηρών νόμων απορρήτου των Ελβετικών τραπεζών.
Έχει πει ότι θέλει να επιστήσει την προσοχή για υπεράκτιες οικονομικές καταχρήσεις και να προωθήσει το Wikileaks ως μηχανισμό για άλλους καταγγέλλοντες .


Όμως ο πρώην εργοδότης του, υποστηρίζει ότι ο Elmer, ο οποίος είχε απολυθεί το 2002, έχει άλλα κίνητρα. "Μετά από τις απαιτήσεις του, που δεν ικανοποιήθηκαν ο  Elmer ξεκίνησε το 2004 μια προσωπική εκστρατεία εκφοβισμού και βεντέτα κατά της Julius Baer," η τράπεζα ανέφερε σε δήλωση. ''Ο στόχος των δραστηριοτήτων του, ήταν και είναι να δυσφημήσουν την Julius Baer, καθώς και τους πελάτες της στα μάτια του κόσμου." 



ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ_
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου