Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

Ευτυχώς αυτό το μικρό Ολλανδικό πλοίο, το  φορτηγό ''MOMENTUM SCAN'' βρέθηκε στην ρότα του Τούρκικου δουλεμπορικού ''ΧΑΣΑΝ ΡΕΙΣ'' και έσπευσε να περισυλλέξει τους ναυαγούς και τους μετέφερε στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου όμως με λύπη μας διαπιστώθηκε ότι έλειπαν 22 επιβάτες. 
Διαβάστε το δελτίο τύπου του Λιμενικού:...
...
Ενημερώθηκε, χθες στις 19.50, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νησιού, για τηλεφώνημα που δέχτηκε από αλλοδαπό υπήκοο, σύμφωνα με τον οποίο, επέβαινε σε σκάφος μαζί με άλλους 250 περίπου επιβαίνοντες, με προορισμό την Ιταλία και βρισκόταν σε δυσχερή θέση.
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή, όπου έπνεαν άνεμοι Β-ΒΔ εντάσεως 6-7 Bf, δεν κατέστη δυνατός ο απόπλους πλωτού περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος για παροχή συνδρομής, καθώς και τριών αλιευτικών σκαφών, ενώ έγινε σήμα προς όλα τα διερχόμενα - παραπλέοντα πλοία.
Στις 22.45 ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης ότι το σκάφος «HASAN REIS» με περίπου 250 επιβαίνοντες εξέπεμψε σήμα κινδύνου 30ν.μ. περίπου δυτικά του νησιού.Άμεσα ενημερώθηκε το Ρ/Κ «ΔΙΑΣ», το οποίο στις 00.55 απέπλευσε προς το σημείο για έρευνα και διάσωση, συνοδεία 2 στελεχών του Λιμεναρχείου.
Στις 02.40 το παραπλέον πλοίο Φ/Γ «MOMENTUM SCAN» σημαίας Ολλανδίας παρέλαβε, κατά δήλωση του Πλοιάρχου 241 αλλοδαπούς, από το κινδυνεύον σκάφος (ξύλινο 30-35μ. περίπου), το οποίο τελικά βυθίστηκε και κατευθύνεται προς το λιμάνι της Κέρκυρας, συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ..  Από πρώτη πληροφόρηση, προερχόμενης από τους διασωθέντες, ο αριθμός των επιβαινόντων ανήρχετο σε 263.
Έρευνες διεξήχθησαν καθ’ όλη της διάρκεια της νύχτας, για τον εντοπισμό αγνοουμένων, από C-130, Ε/Π SUPER PUMA και πέντε παραπλέοντα πλοία με αρνητικά αποτελέσματα.
Πρωινές ώρες, σήμερα συνεχίζονται οι έρευνες με την συμμετοχή δύο ελικόπτερων SUPER PUMA, των πέντε παραπλεόντων, ενώ Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ. έχει αποπλεύσει, με κατεύθυνση στο σημείο, από Πειραιά.Το Φ/Γ «MOMENTUM SCAN» αναμένεται να καταπλεύσει περί ώρα11.30 στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ακριβής καταμέτρηση των αλλοδαπών, ενώ όσον αφορά στο συνολικό αριθμό των επιβαινόντων του ξύλινου σκάφους, θα προκύψει από την προανακριτική διαδικασία.
Οι έρευνες συνεχίζονται._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου