Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ενταση και απειλές στη δίκη των «Πυρήνων»............

Εν μέσω έντασης μεταξύ των κατηγορουμένων και της έδρας άρχισε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη των εννέα -εκ των συνολικά δεκατριών- κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Αφού το Δικαστήριο εκφώνησε τα ονόματα των έξι προσωρινά κρατούμενων και των τριών ελεύθερων, με όρους, κατηγορουμένων ζήτησε να πάρει το λόγο ένας εξ αυτών, ο Παναγιώτης Μασούρας. Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι επιθυμούν να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της δίκης και να μην καταγράφονται στην είσοδο τα στοιχεία των «συντρόφων τους».................

«Θέλουμε να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της δίκης. Θέλουμε μαζί μας τους συντρόφους μας. Η αίθουσα είναι γεμάτη μπάτσους και δημοσιογράφους. Ζητάμε να μη γίνεται καταγραφή των στοιχείων αυτών που έρχονται να μας συμπαρασταθούν. Δεν θα συνεισφέρουμε εμείς στο φακέλωμα. Αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μας θα αποχωρήσουμε», είπε ο Μασούρας.
«Εντάξει να μιλήσουν οι συνήγοροί σας», απάντησε η πρόεδρος.
Τότε σηκώθηκε ο, εκ των κατηγορουμένων, Χαρίλαος Χατζημιχελάκης και απευθυνόμενος στην πρόεδρο της φώναξε: «Επειδή το αίτημά μας το γράψατε μην πω που... σηκωθείτε πάμε να φύγουμε» (απευθυνόμενους στους υπόλοιπους κατηγορούμενους).
«Περιμένετε κύριε μισό λεπτό να μιλήσουν οι συνήγοροί σας», είπε η πρόεδρος.
Το λόγο έλαβαν οι, εκ των συνηγόρων, Σπύρος Φυτράκης, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Αννα Παπαρούσου, οι οποίοι ζήτησαν από το Δικαστήριο να θέσει κανόνες ώστε να εξασφαλιστεί δίκαιη δίκη.
Οι συνήγοροι έθεσαν και αυτοί το θέμα της καταγραφής στοιχείων στην είσοδο της αίθουσας. Ζήτησαν, επίσης, να μην έχουν χειροπέδες οι κατηγορούμενοι όταν παραμένουν στην αίθουσα στη διάρκεια των διακοπών της διαδικασίας.
Η πρόεδρος ζήτησε από κάποιες γυναίκες, που βρίσκονταν στην πίσω πλευρά της αίθουσας, να καθίσουν κάτω και να μην κάνουν χειρονομίες.
Οι γυναίκες αντέδρασαν και η πρόεδρος τους είπε ότι εάν συνεχίσουν να κάνουν σχήματα με τα χέρια θα κρατηθούν.
«Σας παρακαλώ κύριε, οι κυρίες θα κρατηθούν αν συνεχίσουν να κάνουν σχήματα», είπε η πρόεδρος.
«Σοβαρά; Ξεφτιλισμένη δίκασε τότε άδεια αίθουσα», φώναξε ο Χατζημιχελάκης και τότε το δικαστήριο διέκοψε για να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα.
Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας με ελέγχους σε όποιον εισέρχεται αντίστοιχους με αυτούς που εφαρμόζονται στα αεροδρόμια και ισχυρότατη αστυνομική δύναμη.
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://www.ethnos.g/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου