Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα παραδέχτηκε ότι αποκεφάλισε προσωπικά τον δημοσιογράφο Ντάνιελ Περλ

Νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν ομολογία ενός ανώτερου στελέχους της Αλ Κάιντα ότι αποκεφάλισε προσωπικά τον δημοσιογράφο Ντάνιελ Περλ της ''Wall Street Journal'',σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.


Ο Σεΐχης Khalid Mohammed ο οποίος είναι και ύποπτος για το σχεδιασμό της τρομοκρατικής επίθεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες την 11 Σεπτεμβρίου του 2001 . 


Ο Mohammed δεν αμφισβητεί το ρόλο του στη δολοφονία του Περλ, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής τον Ιανουάριο του 2002. Ένα βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου διανεμήθηκε σε απευθείας σύνδεση σχεδόν ένα μήνα μετά την απαγωγή του, αλλά το πρόσωπο του δολοφόνου, που έκοψε το κεφάλι του δεν ήταν ορατό. 

Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν χρεώσει στον Mohammed τη δολοφονία του  2002. ''Εγώ αποκεφάλισα με την ευλογημένη δεξιά μου χείρα το κεφάλι του αμερικανικούεβραίου, Ντάνιελ Περλ, στην πόλη του....

... Καράτσι, στο Πακιστάν", δήλωσε ο Μοχάμεντ, σύμφωνα με απομαγνητοφώνηση του Πενταγώνου που κυκλοφόρησε σχεδόν πριν από τέσσερα χρόνια.''Για εκείνους που θα ήθελαν να το επιβεβαιώσουν, υπάρχουν φωτογραφίες μου στο Ίντερνετ να κρατάω το κεφάλι του''.

Η νέα έκθεση ξεπερνά κάθε αμφιβολία ότι ο Μοχάμεντ προσωπικά προέβη τον αποκεφαλισμό. Πράκτορες του FBI και αξιωματούχοι της CIA, σύμφωνα με την έκθεση, χρησιμοποίησαν μια νέα τεχνική αντιστοίχησης των φλεβών στο χέρι του δολοφόνου με μια φωτογραφία του χεριού του Μοχάμεντ!

Ο Μοχάμεντ είπε το FBI ότι ένας ανώτερο στέλεχος της Αλ Κάιντα τον συμβούλεψε να πάρει τον Pearl από τους αρχικούς απαγωγείς του.

Ο Pearl απήχθη σε μια στημένη συνέντευξη με ένα ριζοσπαστικό κληρικό. Τουλάχιστον 27 άνδρες έπαιξαν ρόλο στην απαγωγή και το θάνατο του, 14 από τους οποίους πιστεύεται ότι διαφεύγουν την σύλληψη, ανέφερε η έκθεση. Τουλάχιστον τρεις διαφορετικές ομάδες μαχητών συμμετείχαν στο έγκλημα, συμπεριλαμβανομένων των απαγωγέων με επικεφαλής τον βρετανο-πακιστανό Omar Sheikh και μια ομάδα δολοφόνων με επικεφαλής τον Μοχάμεντ, σύμφωνα με την έκθεση. 
Η τριετής έρευνα διεξήχθη από καθηγητές και φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσινγκτον._

farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου