Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικών κατά τη διάρκεια έρευνας για ναρκωτικά


Στο πλαίσιο προανάκρισης του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας για υπόθεση ναρκωτικών προέκυψε ότι 30χρονος ημεδαπός, κάτοικος Δράμας, είχε προμηθεύσει προχθες (17-01-2011), έναντι αμοιβής, έτερο ημεδαπό με ναρκωτικές ουσίες (ακατέργαστη κάνναβη).
Κατόπιν τούτου μεσημβρινές ώρες χτές (18-01-2011) αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας σε συνεργασία με την Ο.Π.Κ.Ε. Δράμας, τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου και παρουσία δικαστικού λειτουργού, μετέβησαν στο χωριό Αγία Παρασκευή Δράμας για να πραγματοποιήσουν σε οικία νομότυπη έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 30χρονου.
Ο δράστης, κατά την έναρξη της έρευνας, αρνούμενος τον έλεγχο όπλισε πιστόλι τύπου TOKAREV 7,62 mm , το οποίο κατείχε παράνομα και ...
......το έστρεψε κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί τον κάλεσαν επανειλημμένα να παραδοθεί, πλην όμως ο δράστης έθεσε το πιστόλι στον κρόταφό του, απειλώντας να αυτοκτονήσει και απαιτώντας από τους αστυνομικούς να του επιτρέψουν να διαφύγει, κινήθηκε γρήγορα προς την κύρια έξοδο της οικίας.
Στον προαύλιο χώρο, όπου κατέφυγε ο δράστης, εκλήθη εκ νέου να παραδοθεί και όταν επιχειρήθηκε από αστυνομικούς η ακινητοποίησή του αυτός αντιστάθηκε και έστρεψε και πάλι εναντίον τους το πιστόλι με ανθρωποκτόνο πρόθεση.
Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν αρχικά στον αέρα προκειμένου να τον εκφοβίσουν και να τον πείσουν να παραδοθεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα και προ του άμεσου κινδύνου για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα, ένας εκ των αστυνομικών τον ακινητοποίησε πυροβολώντας τον στα πόδια.
Ο δράστης διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Δράμας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, φέροντας δύο (2) διαμπερή τραύματα στο αριστερό πόδι και ένα στο δεξί.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-Τριάντα τρία (33) φυσίγγια των 7,62 mm
-Ποσότητα κάνναβης 3,1 γραμμαρίων
-Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
-Το χρηματικό ποσό των (275) Ευρώ προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών
-Ένα κινητό τηλέφωνο
-Ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιείται για λίπανση όπλων
Επιπλέον κατασχέθηκε και το πιστόλι τύπου TOKAREV 7,62 mm με ένα φυσίγγιο στη θαλάμη και έξι (6) φυσίγγια στο γεμιστήρα.
ΌΠΛΑ ΠΑΝΤΟΥ!_

farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου