Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΠΙΤΖΑΝ Η ΓΑΛΛΙΑ

Η Γαλλία αποστέλλει περισσότερα στρατεύματα στην Ακτή Ελεφαντοστού για την προστασία των αμάχων, η μάχη για τον έλεγχο της Αμπιτζάν έχει ενταθεί. 


Τα στρατεύματα του Κουατάρα λέγεται ότι είναι έτοιμα για την τελική επίθεση και την ανάκτηση της εξουσίας από τον προσκολλημένο στην Προεδρία Γκάμπο.

Ο ΟΗΕ ενέκρινε τα αποτελέσματα των Προεδρικών εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου τα οποία έδειξεν ότι ο Κουατάρα είχε κερδίσει τον Γκάμπο στην δεύτερη εκλογή.
Οι δυνάμεις του Κουατάρα εισήλθαν στην Αμπιτζάν την Πέμπτη, αρχικά συνάντησαν μικρή αντίσταση, αλλά τελικά ήρθαν αντιμέτωποι με....

... 2.500 άντρες της ισχυρής ελίτ φρουράς του σφετεριστή Γκάμπο.

Η Γαλλία προγραμματίζει εν τω μεταξύ την εκκένωση των περίπου 12.000 των υπηκόων της από την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχει ήδη εκδώσει διαταγή για τους Γάλλους πολίτες της χώρας ότι πρέπει να συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένη περιοχή σε πιθανή παρέμβαση για άμεσο επαναπατρισμό.
Η Γαλλία εκτιμά ότι 12.200 υπήκοοι της ζουν στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Η συντριπτική πλειοψηφία, περίπου 11.800, πιστεύεται ότι ζουν στο Αμπιτζάν.
Ο Γαλλικός στρατός πήρε τον έλεγχο των κύριων αερολιμένων της χώρας την Κυριακή για να επιτραπεί η εκκένωση των αλλοδαπών από τη χώρα. Η τελευταία αποστολή στατευμάτων ανεβάζει τους Γάλλους στρατιώτες στη χώρα, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής αποστολής των Ηνωμένων Εθνών, στους 1.650 άντρες._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου