Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ, το λιμενικό με την συνδρομή της Π.Α.


Σήμερα το πρωί, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από το Ολυμπία Ράδιο, ότι σε θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. ανατολικά της Κορώνης του Μεσσηνιακού κόλπου, το  Ι/Φ «LUCRETIA» σημαίας Βελγίου, με έναν 36χρονο αλλοδαπό επιβαίνοντα, παρουσίασε εισροή υδάτων, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και βυθίστηκε.

Ο 36χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε ξεκινήσει από Καλαμάτα με προορισμό τα Κύθηρα,  εγκατέλειψε το ιστιοφόρο σκάφος του και επιβιβάστηκε στη σωσίβια σχεδία, αναμένοντας παροχής βοηθείας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και το Α/Κ «ΜΙΧΑΗΛ» Ν. Καλαμάτας 316, ενώ παράλληλα απογειώθηκε  ελικόπτερο AUGUSTA BELL της Π.Α. με Λιμενικό διασώστη, το οποίο εντόπισε και .....
...περισυνέλεξε τον  36χρονο, από τη σωσίβια σχεδία μεταφέροντας τον στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Στην συνέχεια διεκομίσθει με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, παρέμεινε για νοσηλεία.

Το Ι/Φ «LUCRETIA»  βυθίστηκε εντός του Μεσσηνιακού κόλπου, χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου