Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Μήνυση κατά Ψωμιάδη κατέθεσε σήμερα ο Μ. Τρεμόπουλος


Μήνυση κατά του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατέθεσε σήμερα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Μετά την κατάθεση της μήνυσης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο Μ. Τρεμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κατέθεσα μήνυση κατά του κ. Ψωμιάδη και μάλιστα για πρώτη φορά. Επιτέλους, αυτό το θέατρο του παραλόγου, αυτή η προπαγάνδα για τις δήθεν αντεθνικές θέσεις, τις δικές μου και των Οικολόγων Πράσινων, πρέπει να σταματήσει. Ο κ. Ψωμιάδης χρησιμοποίησε εμένα προσωπικά ως σάκο του μποξ για να δώσει έναν άλλο στόχο από την καταδίκη του και τη διαφαινόμενη έκπτωσή του από τη θέση του Περιφερειάρχη. Διαψεύσαμε αυτό που κυκλοφορούσε ο ίδιος και ο μηχανισμός του ως προπαγάνδα εναντίον μας. Αντί των όσων μας απέδωσε, εμείς δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από το να υπερασπιστούμε την αξία της χώρας, τα δικαιώματα των πολιτών, την ποιότητα ζωής. Βρέθηκα στα Σκόπια την προηγούμενη εβδομάδα για να......
..... συνεργαστώ με τους Οικολόγους ενάντια στο πυρηνικό εργοστάσιο που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τα ελληνικά σύνορα. Αντί λοιπόν να δεχθούμε συγχαρητήρια γι' αυτήν την πρωτοβουλία ο κ. Ψωμιάδης και ο μηχανισμός του προσπαθούν να μας μπλέξουν σ' αυτήν την ιστορία της προπαγάνδας για τις δήθεν αντεθνικές θέσεις. Αγαπάμε την πατρίδα μας, την υπερασπιζόμαστε αλλά υπερασπίζοντας ταυτόχρονα το μέλλον το δικό μας και την υγεία των επόμενων γενεών.
Σε αυτήν την ιστορία με τη συμπαράσταση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ απέναντι σε μια καταφανή περίπτωση ενός μηχανισμού, ο οποίος έχει βουλιάξει το δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης -όπως τον γνωρίσαμε- στη διαπλοκή, την αδιαφάνεια και τις σκοπιμότητες, ο οποίος ήδη βρίσκεται στα δικαστήρια με μια σειρά επιπτώσεις, εμείς θα δώσουμε την απάντηση που πρέπει.»
Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποιες είναι οι αντεθνικές θέσεις που του αποδίδουν ο Μιχάλης Τρεμόπουλος απάντησε:
« Εμείς υπερψηφίσαμε την έκθεση προόδου της FYROM. Δεχτήκαμε ως Πράσινοι, ως ομάδα, όλες τις τροπολογίες που κατέθεσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και για πρώτη φορά όλοι οι Πράσινοι (και οι 55 ευρωβουλευτές) είχαν την ίδια θέση. Όταν δέχονται τις τροπολογίες που αποδέχεται η ίδια η χώρα σου, και τις οποίες εσύ ο ίδιος υπεράσπισες, τότε δεν μπορείς παρά να υπερψηφίσεις και το τελικό αποτέλεσμα, δεδομένου μάλιστα ότι κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει συμπαρασταθεί στην ευρωπαϊκή προοπτική των γειτόνων της. Αυτό λέμε κι εμείς για τα Βαλκάνια, αυτό λέμε για τη FYROM. Ομως η ΝΔ και το ΛΑΟΣ υπερασπίζονται τον κ. Ψωμιάδη σε ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου. Δε θα μας πείσουν, θέλουν να μας περάσουν από αυτό που υποστήριζαν ότι το νόμιμο είναι ηθικό στον αντίποδα, δηλαδή ότι το νόμιμο είναι και ανήθικο. Έχουμε τη δική μας ηθική, τις δικές μας αξίες και αυτές υπερασπιζόμαστε και σήμερα. Με τη μήνυση αυτή θέλουμε να βάλουμε τέλος στη συκοφαντία. Λέμε ναι στο διάλογο αλλά και ναι στον έλεγχο. Ο έλεγχος αυτός θα δείξει μέσα στη χρονιά ότι υπάρχουν μια σειρά από υποθέσεις που αφορούν στη διαπλοκή του καθεστώτος Ψωμιάδη. Τα δικαστήρια δεν τελείωσαν για τον ίδιο και το σύστημά του».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποιο είναι το ποσό της αποζημίωσης που ζητά ο Μ. Τρεμόπουλος απάντησε:
« Το καταπληκτικό ποσό των 40 ευρώ...».

3 σχόλια:

  1. Φιλοσκοπιανος εναντιον Μακεδονομαχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρτακιας κρυφοαριστερος πολιτικος εναντιον παρτάκια λαϊκιστή πολιτικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιο σωστό θα ήταν "Δήθεν Φιλοσκοπιανος εναντιον Δήθεν Μακεδονομαχου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή