Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣΕΧΩΣ - ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ!


Το Αζερμπαϊτζάν, των εννέα εκατομμυρίων κατοίκων, ξεκίνησε να παραδίδει μαθήματα ''ελευθέρου σκοπευτή'' σε έφηβους, έχοντας κατά νου τις εκκρεμείς εδαφικές υποθέσεις με την γειτονική Αρμενία των τριών εκατομμυρίων κατοίκων. 

Οι έφηβοι είναι το target group αυτών των μαθημάτων για πολίτες, με ηλικιακό όριο τα 30 χρόνια. Οι συμμετέχοντες, εκπαιδεύονται σε τεχνικές μάχης, οπλικά συστήματα, σχεδιασμό πορείας σε χάρτη και νομικά θέματα.

Αυτή η πρακτίκή έχει σαν αποτέλεσμα να παράγει έτοιμους στρατιώτες χωρίς ενδοιασμούς και άφοβους, δήλωσε ο Βάλιντ Γκαρντασόφ, ο οργανωτής αυτών των ''εθελοντικών'' προγραμμάτων.


Τα μαθήματα παραδίδονται δωρεάν σε όποιον είναι κάτω των 18 ετών, ενώ για τους άνω των 18 υπάρχει επιβάρυνση ...
....50€. 


Περισσότεροι από 100 πολίτες, ανάμεσά τους και πολλά κορίτσια αιτήθηκαν την συμμετοχή τους και 24 επιλέχτηκαν για τον πρώτο κύκλο. 

Οι δυο γείτονες χώρες έχουν συχνές προστριβές για την διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, την οποία κατέλαβαν ντόπιοι, Αρμένικης καταγωγής, το 1990 σε ένα πόλεμο που στοίχισε την ζωη σε 30.000 ανθρώπους. 

Η Οργάνωση για την Συνεργασία και την Ασφάλεια στην Ευρώπη που ηγείται της προσπάθειας για την επίλυση της κρίσης, μόλις τον περασμένο μήνα, έκανε έκκληση στις δυο χώρες να αποσύρουν τους ελεύθερους σκοπευτές από τα σύνορά τους, αφού ένα παιδί σκοτώθηκε από ελέυθερο σκοπευτή στο Αζερμπαϊτζάν. 

Αρνήθηκαν και οι δυο, οι Αρμένικες δυνάμεις αρνήθηκαν και την εκτέλεση του 9χρονου παιδιού. 

Ο Γκαρντάσοφ δήλωσε ότι οι νέοι του Αζερμπαϊτζάν έχουν σαφείς εντολές να μην χτυπούν αμάχους!

Μια ξεχασμένη περιοχή επανεμφανίζεται, μετά την Οσετία και τις Βορειοαφρικανικές διενέξεις έρχεται ένας πόλεμος κοντά στην Ευρώπη, εμφύλιος για το Αζερμπαϊτζάν, απελευθερωτικός για την Αρμενία, η Τουρκία θα ζητήσει μεγαλύτερο φορτίο ευθύνης σε μια τέτοια συμπλοκή και η Ρωσία δεν θα μείνει αμέτοχη, προβλέπεται δύσκολη δεκαετία....._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου