Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ''ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ'' ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΗΤΗ


Η Γερμανική αστυνομία προειδοποιεί ότι υπάρχει μαφία πίσω από τα πειραγμένα κοντέρ που κοστίζει στους ιδιοκτήτες από δεύτερο χέρι πάνω από 6 δισεκατομμύρια € κάθε χρόνο!

Κάθε χρόνο 6 εκατομμύρια οχήματα πωλούνται στην Γερμανία, εκ των οποίων περίπου τα δυο εκατομμύρια έχουν πειραγμένους χιλιομετρητές.

Ο Γερμανός Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι οι αρχές προσπαθούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα, δήλωσε :''ο νόμος είναι ξεκάθαρος, η χειραγώγηση οδόμετρων είναι έγκλημα''.

Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως ένα χρόνο και υψηλά πρόστιμα. Η νομοθεσία όμως που άρχισε να εφαρμόζεται από το 2005 ώθησε τους εγκληματίες να μετοικήσουν εκτός Γερμανίας.

Μόλις περάσεις τα ανατολικά σύνορα με την Πολωνία μπορείς να αλλάξεις τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου που έχεις προς πώληση για μόνο 100 €.


Η αστυνομία υπολογίζει την μέση τιμή της υπερκοστολόγησης αυτών των αυτοκινήτων σε .......
....3.000 €! 


Οι οργανώσεις αυτοκινητιστών πιέζουν ώστε τα οδόμετρα να κατασκευάζονται πιο ασφαλή, αφού τώρα χρειάζεται μόνο 30 δευτερόλεπτα για να αλλάξεις την ένδειξη των χιλιομέτρων!  

Τον περασμένο μήνα η αστυνομία του Μονάχου κατέσχεσε πάνω από 300 οχήματα με αλλαγμένα στοιχεία ολικού χιλιομετρητή! 

Οι προσπάθειες αυτές έγιναν στην Γερμανία, στην Αυστρία, στην Βουλγαρία και στην Ελβετία. 

Οι αρχές περιέγραψαν την διαδικασία απλά, ''οι εγκληματικές οργανώσεις αγοράζουν αυτοκίνητα από εταιρίες ενοικιάσεων γυρνούν τα χιλιόμετρα πίσω και μεταπολούν τα οχήματα''._
farmaki


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου