Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Εντοπισμός αλλοδαπών επιβατών του Ε/Γ-Ο/Γ «IONIAN KING» στη θαλάσσια περιοχή της Σούδας – Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης


Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χανίων ενημερώθηκε από προσωπικό του Ναύσταθμου του Πολεμικού Ναυτικού Κρήτης, για τον εντοπισμό αριθμού ατόμων, που ευρίσκονταν στη θάλασσα. 


Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν δύο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, ένα φουσκωτό σκάφος Λ.Σ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ., δύο ρυμουλκά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε φουσκωτά του Ναύσταθμου Κρήτης, καθώς και από  αλιευτικά σκάφη.  


Από τις έρευνες εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν  29 άτομα, εκ των οποίων, τα 25 μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Χανίων και το ένα απεβίωσε κατά την μεταφορά του.


Τα υπόλοιπα 4 άτομα ...
..οδηγήθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο για την  παροχή των πρώτων βοηθειών.


Παράλληλα εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από τη θάλασσα νεκρά, δύο ακόμη άτομα.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι οι προαναφερόμενοι, με την χρήση βοηθητικού σχοινιού, είχαν κατέβει από την πλώρη του Ε/Γ-Ο/Γ «IONIAN KING» σημαίας Κύπρου στη θάλασσα, το οποίο είχε καταπλεύσει βραδινές ώρες χθες στο λιμάνι της Σούδας, προερχόμενο από Τρίπολη Λιβύης, μεταφέροντας περίπου 1288 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους υπηκόους Μπαγκλαντές.


Στην συνέχεια, ακόμη δύο άτομα εντοπίστηκαν πλησίον εγκαταστάσεων του Ναυστάθμου.
Σύμφωνα με την κατάσταση επιβατών του πλοίου αναζητούνται ακόμη 16 επιβάτες, ενώ οι περισυλεχθέντες, οι αγνοούμενοι και οι νεκροί είναι υπήκοοι Μπαγκλαντές. 


Οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή με τα προαναφερόμενα μέσα, καθώς και με ελικόπτερο Super Puma της Π.Α.


Προανάκριση  διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανιών. _
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου