Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η Dee Dee Bridgewater τιμά την Billie Holiday


Η μεγάλη ντίβα της jazz έρχεται στη χώρα μας για να τιμήσει μία γυναίκα-θρύλο της μουσικής, τη Billie Holiday, με ένα ειδικά επιλεγμένο αφιέρωμα.
Η Dee Dee Bridgewater, μία από τις πιο πολυβραβευμένες σύγχρονες jazz φωνές έρχεται στην Αθήνα για να τιμήσει την «Αγία της jazz» Billie Holiday στο αφιέρωμα με τίτλο «To Billie Holiday with Love» που θα απολαύσουμε και στο Μέγαρο Μουσικής, το Σάββατο 12 Μαρτίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Dee Dee ασχολείται με την Billie Holiday. Την ενσάρκωσε στο θεατρικό μιούζικαλ «Lady Day» το 1986 και 1987 στο Παρίσι και το Λονδίνο και για την ερμηνεία της αυτή κέρδισε μια υποψηφιότητα για το Βραβείο Λώρενς Ολίβιε.


Ο φόρος τιμής στην Billie Holiday είναι ....
...η δισκογραφική δουλειά της Dee Dee με τίτλο « Eleanora Fagan 1915-1959: to Billie with Love from Dee Dee» που φέτος απέσπασε το βραβείο Grammy. Αυτή τη φορά φέρνει μαζί της τους εξαιρετικούς μουσικούς της, «την μπάντα των ονείρων μου», όπως η ίδια λέει και μας προτείνει να ακούσουμε μαζί της τη μουσική της μεγάλης ντίβας με έναν τρόπο διαφορετικό, όπως της αξίζει, σημερινό και εορταστικό.


Μαζί θα ξαναχτίσουν τον κόσμο της συναισθηματικής, βέβηλης, γενναιόδωρης και ασύλληπτα ταλαντούχας αυτής γυναίκας, που πέθανε στα 44 της χρόνια, με σεβασμό στην ίδια και στις προσωπικότητες των συνθετών που έγραψαν τα τραγούδια της.

Η συναυλία ανήκει στη Σειρά Γέφυρες που διευθύνει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, 210 7282333, στος 8.30 μ.μ., εισιτήρια 11, 20, 28, και 40 ευρώ._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου