Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΟΠΟΙΟΣ ΠΗΔΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ''ΑΝΑΜΕΝΑ'' ΠΑΛΟΥΚΙΑ...

δεν ρίχνει νερό ΧΡΗΣΤΟ, ρίχνει ...σάλιο!
...ή θα ανασκολοπιστεί ή θα καεί ή και τα δυο (ελπίζουμε)!


Ο ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ μάλλον νόμιζε ότι την γλίτωσε με τα υπερκοστολογημένα ελικόπτερα κατάσβεσης πυρκαγιών, γι'αυτό και εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση:«Μια προσεκτικότερη έρευνα της υπόθεσης, σχετικά με την μίσθωση των Πυροσβεστικών ελικοπτέρων κατά την αντιπυρική περίοδο 2009, θα την τοποθετούσε στις πραγματικές της διαστάσεις και δεν θα ήταν ανάγκη να φτάσει στη Βουλή. Τώρα εκείνο που επιβάλλεται είναι να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον κανονισμό της Βουλής για να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια . Το μόνο που δεν επιτρέπεται να γίνει είναι το κουκούλωμα, όπως έγινε στην υπόθεση Siemens».


Το θέμα με την ενοικίαση των πέντε ελικοπτέρων είχε ...
....φέρει στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, ο οποίος ανέφερε ότι το κόστος για τη μίσθωσή τους από την ΕRICSON AIR-CRANE το 2009, ήταν κατά πολύ υψηλότερο από εκείνο που καταβλήθηκε το 2010. Το 2009, το κάθε ελικόπτερο νοικιάστηκε 4.450.000 €, ενώ την επόμενη χρονιά, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενοικίασε έκαστο προς 3.200.000 €, ήτοι 1.250.000 € φθηνότερα(!). 


Η εισαγγελική έρευνα αποκάλυψε ενδεχόμενες ευθύνες τού τότε αρμόδιου υφυπουργού, Μαρκογιαννάκη, και έτσι, όπως ορίζεται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, η αρμόδια Εισαγγελέας οφείλει να αποστείλει τα στοιχεία της στη Βουλή για να κριθεί εκεί η υπόθεση. 


ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ 33._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου