Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΡΙΑ ΚΟΚΑΪΝΗΣ...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν η μεγαλύτερη αγορά κοκαΐνης παγκοσμίως, με 4,8 εκατομμύρια χρήστες της, παρόλο που η χρήση της έχει μειωθεί κατά τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το INCB (Διεθνές Συμβούλιο Ελέγχου των Ναρκωτικών). 

Το INCB, δήλωσε στην έκθεσή του για το 2010: "Το 2009, 4,8 εκατομμύρια άνθρωποι κατανάλωναν κάποια μορφή κοκαΐνης στις ΗΠΑ, έναντι 5,3 εκατ. το 2008"


Οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν το 41% της διεθνούς αγοράς των ναρκωτικών, είναι μπροστά από την Ευρώπη, η οποία αντιπροσωπεύει το 29% της κατανάλωσης, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο, αναφέροντας ότι : "Παρά το γεγονός ότι η αγορά της κοκαΐνης έχει ....
..μειωθεί στη Βόρεια Αμερική, θα συνεχίζει να αυξάνεται σε Ευρώπη ''.
Στις ΗΠΑ, Μεξικανοί διακινητές ελέγχουν την αγορά της κοκαΐνης, της ηρωίνης και της μεθαμφεταμίνης, σύμφωνα με το INCB, το οποίο βεβαιώνει ότι η κατανάλωση όλων των ναρκωτικών έχει αυξηθεί, αλλά  σημαντικά λιγότερο από την κοκαΐνη. Περίπου 38 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν παράνομα ναρκωτικά στις ΗΠΑ το 2009, παρουσιάζοντας αύξηση 2,5 εκατ. σε σύγκριση με το 2008. Η Μαριχουάνα παραμένει το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο ναρκωτικό, με 28,5 εκατομμύρια χρήστες.
Ως αποτέλεσμα των κατασχέσεων, υπήρχαν ελλείψεις κοκαΐνης σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ το 2009, που προκάλεσε αύξηση των τιμών και πτώση της καθαρότητας της._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου