Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ....


κάτσε για την φωτογραφία,
θα τα πούμε μετά!

Στον Ζωολογικό Κήπο της Άγκυρας, μια Τίγρη της Βεγγάλης σκότωσε ένα Λιοντάρι, αφού η Τίγρη διαπέρασε τον προστατευτικό φράχτη που τα χώριζε. Οι υπεύθυνοι του Κήπου δήλωσαν ότι η Τίγρη σκότωσε το Λιοντάρι με μόλις ένα χτύπημα στην καρωτίδα του με το πέλμα της. 

Το Λιοντάρι άφησε την τελευταία του πνοή σε μια λίμνη αίματος. Οι αρχές αρνήθηκαν να σχολιάσουν την προβληματική περίφραξη του ζωολογικού κήπου. Ο κήπος της Άγκυρας φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του έξι Τίγρεις και δυο Λιοντάρια.
Μόλις πέρασε το πέλμα της η Τίγρη από τον φράχτη ευθείς αμέσως χτύπησε το Λιοντάρι στον λαιμό σκοτώνοντας το.
Η υπόθεση όμως είναι πολύ ύποπτη καθώς ....
...ενώ το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε χθες από τους υπεύθυνους του Ζωολογικού Κήπου έχει συμβεί την 4Η Σεπτεμβρίου του 2010! Πιθανόν οι Υπεύθυνοι δεν ήθελαν να τεθούν υπό έρευνα για τις ελαττωματικές συνθήκες φύλαξης και προφύλαξης των τουριστών που θα απέτρεπαν τους επισκέπτες. 

Ο Ζωολογικός Κήπος της Άγκυρας ιδρύθηκε το 1933 και τα κύρια εκθέματά του περιλαμβάνουν πτηνά, αιλουροειδή, φίδια και ένα μεγάλο ενυδρείο.


Η ''Τίγρης της Βεγγάλης'' (Panthera tigris tigris: λατ.ονομασία)  είναι υποείδος της Ινδίας, το συναντάμε στην Ινδία , το Μπανγκλαντές, το Νεπάλ και το Μπουτάν, περίπου 2100 υπάρχουν ακόμα στην φύση ελεύθερες. 
Το συγκεκριμένο είδος κυνηγά το βράδυ συνήθως βουβάλια, ελάφια, αγριογούρουνα κ.α. Χρειάζεται περίπου 27 κιλά κρέας την μέρα. Το μήκος της φτάνει το1.5 με 1.8 μέτρα και το βάρος της το βάρος της τα 227 κιλά._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου