Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΚΑΛΟΟΟΟΟ ΤΑΑΑΑΑΞΙΔΙ....-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης πραγματοποιήθηκε σήμερα (10-03-2011) εθνική επιχείρηση επιστροφής, εβδομήντα τριών (73) αλλοδαπών, υπηκόων Δομινικανής Δημοκρατίας, στη χώρα καταγωγής τους.
Η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε με ειδική πτήση « charter » από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά την μεταφορά τους από τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, όπου κρατούντο.
Τους αλλοδαπούς συνόδευαν εκατόν σαράντα ένας (141) αστυνομικοί, αριθμός ο οποίος καθορίστηκε σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και τις διαδικασίες ασφαλούς μεταφοράς των επαναπατρισθέντων, σε συνδυασμό με την ανάλυση κινδύνου και τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια της πτήσης. Την αποστολή συνόδευαν επίσης .....
...ένας (1) γιατρός και μία (1) νοσηλεύτρια, της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το κόστος της επιχείρησης ανήλθε στο ποσό των 467.500 Ευρώ, το οποίο καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών. Μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφών προβλέπεται η πραγματοποίηση – χρηματοδότηση εννέα (9) ακόμη πτήσεων « charter » έως 30-06-2011 για την αναγκαστική απομάκρυνση παράνομων αλλοδαπών.
Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο εξάμηνο έχουν επιστραφεί μέσω πτήσεων (185) συνολικά αλλοδαποί στη χώρα τους. Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2010 επιστράφηκαν (22) υπήκοοι Νιγηρίας, τον Οκτώβριο του 2010 (46) υπήκοοι Πακιστάν, τον Νοέμβριο του 2010 (44) υπήκοοι Πακιστάν, (49) υπήκοοι Νιγηρίας και (20) υπήκοοι Αφγανιστάν, ενώ τον Δεκέμβριο (4) υπήκοοι Συρίας._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου