Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Υποχωρεί σταδιακά ο χιονιάς.........

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Ειδικά στην περιοχή της Αττικής θα σημειωθούν χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και μέχρι αργά το απόγευμα θα σταματήσουν.

Συνθήκες παγετού επικρατούν, από νωρίς το πρωί, σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας. Ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, όπου η κακοκαιρία παρουσιάζει ύφεση.
Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και την ηλεκτροδότηση, σε πολλές περιοχές της χώρας, εξαιτίας των χιονοπτώσεων. Εκ περιτροπής τροφοδοτούνται με ρεύμα τα νησιά των Σποράδων, ύστερα από σφάλμα που παρουσιάστηκε σε εναέρια γραμμή υψηλής τάσης της ΔΕΗ, από πτώση πυλώνα, εξαιτίας της κακοκαιρίας, σε περιοχή του Πηλίου...............

Κλειστά παραμένουν σήμερα στην Αττική τα σχολεία στους δήμους: Μελίσσια, Μαρούσι, Πεύκη, Κηφισιά, Ερυθραία, Αγιος Στέφανος, Ανοιξη, Αγία Παρασκευή, Εκάλη, Νέα Πεντέλη, Παλαιά Πεντέλη, Μεταμόρφωση, Θρακομακεδόνες, Ζεφύρι, Βίλλια, Καισαριανή, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Σπάτα, Φυλή, Ωροπός, Λιόσια, Κρυονέρι, Σταμάτα, Γαλάτσι, Παλλήνη, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Λαύριο, Ροδόπολη, Οινόη, Μάντρα, Ασπρόπυργος. Στη Θεσσαλία, τα σχολεία δεν λειτούργησαν στις ορεινές περιοχές των νομών Καρδίτσας, Τρικάλων, Θεσσαλίας και Μαγνησίας. Στην περιφέρεια της Μακεδονίας, τα σχολεία στους νομούς Φλώρινας και Καστοριάς άνοιξαν στις 9.00.
Στην Πελοπόννησο, κλειστά έμειναν τα σχολεία στην Τρίπολη, τα Καλάβρυτα και την ορεινή Αιγιάλεια. Στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, κλειστά έμειναν τα σχολεία στον νομό Ευρυτανίας πλην του Καπερνησίου, όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στον νομό Βοιωτίας, όλα τα σχολεία στον νομό Φθιώτιδας, πλην των σχολείων της Λαμίας και του Δομοκού. Τέλος στην Κρήτη, τα σχολεία δεν λειτούργησαν στο οροπέδιο Λασιθίου, ενώ στις Σποράδες κλειστά έμειναν τα σχολεία στην Σκόπελο, την Αλόννησο και τη Σκιάθο λόγω των διακοπών ρεύματος.
Μερική άρση του απαγορευτικού του απόπλου μετά την εξασθένηση των ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Ωστόσο, σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό για τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ από τον Πειραιά φεύγουν μόνο τα πλοία για την Κρήτη. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Στις υπόλοιπες περιοχές τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά.
ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου