Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΧΗΡΕΣ, ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ....


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ Ε.Σ.Ρ. - Για τη μηδενική σχεδόν παρουσία τους στα τηλεοπτικά Μέσα
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ. κ. Λασκαρίδη και με μέλη του Συμβουλίου, είχε σήμερα αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων στα γραφεία του Ε.Σ.Ρ. Η αντιπροσωπεία, όπου συμμετείχαν οι Γιάννης Παρασκευόπουλος και Γιάννης Τσιρώνης από την Εκτελεστική Γραμματεία, καθώς και ο Πολυδεύκης Παπαδόπουλος από το Γραφείο Τύπου, επέδωσε επιστολή -διάβημα με βάση τα στοιχεία της  Αναφοράς του Ε.Σ.Ρ. για την Πολιτική Πολυφωνία το 2010.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, που αφορούν 7 τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν το 2010 μόλις 0,34% του συνολικού χρόνου που αφιερώθηκε στα πολιτικά κόμματα. Την ίδια στιγμή, οι ισχύοντες κανόνες επιβάλλουν την κάλυψη όλων των κομμάτων της Βουλής και του ευρωκοινοβουλίου αναλογικά με την εκλογική τους δύναμη.  Η τηλεοπτική κάλυψη των Οικολόγων Πράσινων για το 2010:....
.....
  • Ήταν μόλις 13,6% (7 φορές λιγότερη) του χρόνου που τους αναλογεί, με βάση το 2,53% που είχαν λάβει στις βουλευτικές εκλογές του 2009. Τα κόμματα της Βουλής είχαν κάλυψη από 130% του χρόνου που τους αναλογεί (ΠΑΣΟΚ) μέχρι 74% (Νέα Δημοκρατία)
  • Ήταν περίπου η μισή από την αντίστοιχη κάλυψή τους για το β' εξάμηνο του 2009.
  • Πλησιάζει το μηδέν,  αν συνυπολογιστούν και τα πολιτικά πάνελ όπου δεν καλούνται ποτέ.
  • Τους αδικεί τουλάχιστον 5 φορές περισσότερο από ό,τι αδικείται η Νέα Δημοκρατία, που είχε το 74% της τηλεοπτικής κάλυψης που της αναλογεί.
Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κατάσταση αυτή  και ζήτησε από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ε.Σ.Ρ. να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποκατασταθούν όσα επιβάλλει η στοιχειώδης δημοκρατική δεοντολογία, αλλά και οι Οδηγίες και Συστάσεις του Συμβουλίου που στηρίζονται σε βασικές συνταγματικές επιταγές για το ρόλο των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων.
«Η εποχή που ό,τι δεν υπήρχε στην τηλεόραση ήταν σαν να μην υπήρχε καθόλου, έχει περάσει», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος. «Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε εδώ για να μείνουμε, είτε μας αναφέρουν τα κανάλια είτε όχι. Υπάρχει όμως και μεγάλο μέρος των πολιτών, που στηρίζουν ακόμη την ενημέρωσή τους στην τηλεόραση:  Όλοι αυτοί έχουν κάθε δικαίωμα να ενημερώνονται για όλα τα κόμματα, ώστε να μπορούν να διαμορφώνουν γνώμη και να κρίνουν. Το Σύνταγμα μιλάει ρητά για μετάδοση «με ίσους όρους» και κανείς δεν έχει δικαίωμα να το αναιρεί. Ιδιαίτερα τώρα με την κρίση, όπου το πολιτικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει και η κοινωνία χρειάζεται καινούργιες φωνές, η πλήρης ενημέρωση των πολιτών αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Περιμένοντας από το Ε.Σ.Ρ. να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να αποκατασταθεί στοιχειώδης νομιμότητα, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και σε όσες άλλες ενέργειες είναι απαραίτητο»._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου